Witam serdecznie, dopiero teraz mam czas na forum:)
Rano dzwoni do mnie Olenka(moja dziewczyna) i mówi ze nie może zapalić Kociaka!!!!
opisuje mi cała sytuację i wygląda ona tak:
-otwiera drzwi i w środku słychać taki cichy sygnał jaki można usłyszeć podczas włanczania kierunku
- wsadza kluczyk do stacyjki, kontrolki się zapalają , przekręca dalej i dup*...:) nic sie nie dzieje
Na pierwszy rzut oka myślałem że to akumulator ale radio działa , światła też, kontrolki palą się jasno!!
Powiedziałem jej żeby jeszcze raz wyszła i zamknęła drzwi odczekała chwile i weszła ponownie - zrobiła tak i udało się odpalić !!!!!
trochę się rozpisałem teraz moje pytanka!!
1. kiedy uruchamia sie immo (tzn co musi zaistnieć żeby się uaktywnił)
2. co to mógł być za dzwięk ( myślicie że jakieś zwarcie)
3. w sumie to nawet nie wiem czy ona ma alarm:P jak to można sprawdzić:P
Narazie to wszystko , jeżeli podobny problem już był na forum to przepraszam ale szukałem i nie spotkałem sie z czymś takim:)
Immo pozwala na odpalenie silnika w sumie w momencie uruchamiania kluczykiem, jest to czujnik zbliżeniowy. Teoretycznie więc można mieć immo osobno, zbilżyć go do stacyjki i odpalić pasującym kluczykiem bez immo. Praktycznie - nie jest to wygodne.
Czy dzwięk się powtarzał? Czy równocześnie migały kierunki? Jeśli migały, to samochód poinformował o nieautoryzowanej próbie dostępu.
Sprawdź czy masz na środku pasa przedniego (po otwarciu maski) gumową kopułkę z przyciskiem, który jest wciskany przy zamknięciu maski. Jeśli masz, to alarm też.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
merr1000 [Usunięty]
Wysłany: 03-04-2008, 06:08
hej dzieki!!!
Kierunki nie migały ,a dzwięk (taki głuchy) podobno był cały czas do momentu gdy zamknęła drzwi z centralnego i ponownie otwarła w tedy przestało. Właśnie męczy mnie czy czasem ktoś nie próbował sie dostać do środka!!!! Dzisiaj będę się widział z Olą to zajrzymy pod maske:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum