Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Melina Blue
Wysłany: 17-11-2011, 20:57
Drzwi otwierają się same podczas jazdy (chodzi o drzwi od kierowcy) na niewielkich nierównościach a szczególnie gdy w grę wchodzi siła odśrodkowa (czyli zakręty w prawą stronę). Otwierające się drzwi strasznie grają mi na nerwach ale najgorszy jest fakt że stwarzam zagrożenie dla kierowców jadących z naprzeciwka i samego siebie. Nie wiem co mam począć nie chcę wymieniać zamka na nowy z wiadomych przyczyn... Nie mam nawet dość wąskich szczypców do bezpiecznego rozmontowania drzwi ale do sedna... Nie wiem jak dokładnie działa ten zamek (ponieważ jeszcze nie miałem okazji go rozbierać;p) ale pewnie jest tam jakaś sprężynka z połączona z mechanizmem zapadkowym, coś musiało się wyrobić.
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Wysłany: 22-11-2011, 23:48
Miałem podobnie z drzwiami pasażera i w srodku zamka jest sprężynka która działa na ten rygiel czy nie wiem jak to się nazywa ale ta część co się rusza i zatrzaskuje. Odrazu mówie, że bardzo Ci współczuje wyjmowac zamek bo aby to zrobić trzeba rozebrac calutki drzwi czyli wyjąć szybę i ramke...:/ ja dorobiłem sprężynkę ale dalej nie działa jak należy ale chociaż się nie otwierają same. teraz lezy nowy/używany zamek na półce ale nie mgoe zabrac się za rozbieranie. Także proponuje kupić na alledrogo cały zamek za ~45 zł i jak już rozłożysz drzwi to wsadzić nowy i po problemie:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum