elomartin
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Melina Blue
Wysłany: 09-06-2014, 14:55 Czy mam angielską lampę?
Cześć kotomaniacy!
Chwilę temu kupiłem sobie lewą lampę, homologacja na szkiełku jak i na obudowie reflektora holenderska (taka sama jak prawego), ale zauważyłem, że teraz światła 'dziwnie' świecą:
Wydaje mi się, że pumie powinno patrzeć z oczu w jednakowy sposób, tj. lewa lampa powinna świecić tak jak prawa.
Co wy na to? Ktoś zrobił mnie w wała, przełożył szybkę i poprzeklejał nakleji, czy też tak jak jest teraz jest okej?
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: State Blue
Wysłany: 10-06-2014, 17:49
sharky, no tak nie do końca Zagadza się, że przesłonę można przestawić ale jedynie na 'prosto', bo nie jest to do końca prosta linia tylko z lekkim uskokiem, coś jak w fabrycznych ksenonach. Żeby z tej lampy zrobić europejską trzeba wymienić przesłonę bo angielska lampa z racji lewostronnego ruchu oświetla lewą część pobocza a nie prawą jak u nas.
elomartin
Wysłany: 10-06-2014, 19:39
Mogę jutro pogrzebać i w czwartek wysłać focię jak to wygląda po zmianie
Ale musicie mnie trochę naprowadzić na tą dźwigienkę, bo nic takiego nie kojarzę z pamięci - wystarczy zdjąć dekielek by się do niej dobrać, czy też trzeba lampę nieco bardziej rozbebeszyć?
elomartin
Wysłany: 10-06-2014, 20:05
<3
Jak tylko przestawię, to cyknę fotę co z tego wyszło.
[ Dodano: 24-06-2014, 21:42 ]
Trochę się pochorowałem i dopiero kilka dni temu pogrzebałem przy lampie. Więc tak:
* wajha jest, ale w angliku gdzie indziej W miejscu z foty Tasta jest sama dziura, a u mnie jest tu:
* lampę można przestawić tylko w tryb symetryczny, więc dup* zbita... Nawet jak przejdzie na przeglądzie to i tak fajnie byłoby mieć dobrze doświetloną prawą stronę.
Zrobiłem zdjęcie ściany z oczami w wersji po, ale gdzieś zgubiłem. Wygląda to tak, jakby w ogóle nie było tej części 'z ukosem', lampa świeci 'płasko' na całej długości.
Więc jeszcze takie jedno pytanie - czy takie znaczki homologacji są "okej" dla prawego oka?
Dzięki za pomoc!
Ostatnio zmieniony przez elomartin 30-06-2014, 21:47, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum