Diwad
Silnik Pumy: 1.6
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: Amparo Blue
Wysłany: 13-05-2014, 20:26 Pasek wieloklinowy z wersji bez klimy?
Witajcie.
Dziś padła mi sprężarka od klimy w Pumexie. Potrzebuje auta w tym tygodniu i myślałęm nad tym, aby założyć tymczasowo pasek od Pumy w wersji bez klimatyzacji.
Czy takie rozwiązanie będzie "chodzić"? Czy może komputer będzie wywalał jakieś błędy? Ktoś próbował takiego rozwiązania ?
Będę wdzięczny za oznaczenia takiego paska.
I jeszcze jedno - czy opór tej sprężarki mógł powodować trzęsienie auta przy przyspieszaniu? Nie mogłem sobie poradzić z tym objawem i mam nadzieję, że z wymianą pompy i ta usterka ustąpi:)
Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Dawid.
WieSiu
Wysłany: 14-05-2014, 07:41
Diwad napisał/a:
I jeszcze jedno - czy opór tej sprężarki mógł powodować trzęsienie auta przy przyspieszaniu? Nie mogłem sobie poradzić z tym objawem i mam nadzieję, że z wymianą pompy i ta usterka ustąpi:)
przejedz sie bez paska,to sie dowiesz czy ustal problem
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Kolor Pumy: State Blue
Wysłany: 14-05-2014, 19:03
Z tego co kojarzę to wszystkie Pumy miały wspomaganie. W TISie jest informacja, że jak auto nie ma klimy to pompa wspomagania jest wtedy niby na dole zamiast sprężarki. Na pumapeople co prawda w 1.7 FRP widziałem, że niektórzy usuwają sprężarkę i zakładają krótszy pasek bez żadnych modyfikacji, a rozkład elementów w 1.6 jest identyczny więc myślę, że i tutaj da się to zrobić. Ewentualnie poszukaj paska do Focusa mk1 1.6 16V z wspomaganiem ale bez klimy, na bank będzie pasować.
Diwad
Silnik Pumy: 1.6
Kolor Pumy: Amparo Blue
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum