Klub Forda Pumy Strona Główna Klub Forda Pumy
istnieje od 2000 roku

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gaydek
02-08-2011, 22:28
Jak podłączyć lusterka z kierunkami?
Autor Wiadomość
szamanka
[Usunięty]

Wysłany: 25-07-2011, 11:17   Jak podłączyć lusterka z kierunkami?

No cóż jak tradycja przypisuje urywam lusterka boczne w każdym aucie i pumka wcale wyjątkiem nie jest .
Kupiłam lusterka z kierunkowskazami ale pojecia nie mam jak to podłączyć. Skąd ciągnąć kable, gdzie tu szukac miejsca aby się wpiąć? Obstawiam nadkola, bo raczej tam upchali wszystko co się dało ale wolę zapytać nim rozbiore pól auta. Oczywiście mam elektrycznie podgrzewane, poprzednie też takie były
Sprawe demontażu lusterka mam w zasadzie z głowy, samo się zdemontowało;) Z drugim chyba dam sobie rade aby je wymontować :)
Potrzebuje fachowej porady, i nie denerwujcie sie bo pewnie temat juz wielokrotnie był wałkowany jakoś nie moge znaleść nic o podłączeniu.

emcom
[Usunięty]

Wysłany: 30-07-2011, 22:19   

Sporo widziałem, ale kierunkowskazy w lusterkach, to chyba Barbi_Car :-)

Kierunkowskazy podłaczysz do instalcji, która zasila żarówki kierunkowskazów.
Ostatnio zmieniony przez emcom 30-07-2011, 22:34, w całości zmieniany 1 raz  

szamanka
[Usunięty]

Wysłany: 30-07-2011, 22:22   

No i co cisza:)
Liczyłam na pomoc bez łaski, jak widze. Zainstalowałama sama lusterka , ja baba, działają liczyłam na pomoc i cisza bez was sobie poradziłam:)
Szkoda, spoty mi są nie potrzebne skoro przy usterkach zastaje sama, miłej zabawy w Poznaniu:) Pozdrawiam.l
Emcom dzięki doszłam sama jak to działa:) ale dzieki za pomoc:)
Ostatnio zmieniony przez szamanka 31-07-2011, 07:40, w całości zmieniany 1 raz  

emcom
[Usunięty]

Wysłany: 30-07-2011, 22:40   

sie "niechwal"
sie nie przechwalaj

język Ci Bozia urwie :-) , przy samych szpilkach :-P

Nie widziałem jeszcze lusterek z "kierunkami"... to masz teraz krzyżówkę z Mercem. Pytam z ciekowści, gdzie to podłaczyć?
- regulacja lusterek pion/poziom.... wiem gdzie
- podgrzewanie lusterek też
- ale te Barbi_Car kierunkowskazy ,, gdzie :-) ?

szamanka
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2011, 07:36   

He he nie chodze w szpilkach;) Wole trapery;)
Oświetlenie jest podłączone tak:
Kierunki puszczone do kierunków w nadkolach a opcja świateł postojowych bo to lusterko też takie ma jest pociągnieta pod postojówki dosłownie pół auta w kablach ale pochowanych no i działa. Pumka nie wyglada na krzyżówke z mercem, lusterka są ze skosa, nabrała dzikości :wink: . Tak przynajmniej twierdzą znajomi.
Jakbyś chciał wiedzeć jakie to lusterka to podaje link. Ja mam opcje w chromie.
http://allegro.pl/lusterk...1731485297.html

lewadzki
[Usunięty]

Wysłany: 01-08-2011, 14:05   

haha, czy ty myślisz ,że każdy ci pomoże, skoro nikt takiej wiochy na pume nie zakładał, to jak ktoś miał ci pomóc ...

klubowiczka z ciebie marna będzię, o ile bedziesz dalej się udzielać ... :573:

deejay
[Usunięty]

Wysłany: 01-08-2011, 16:29   

Możemy poprosić fotki??

szamanka
[Usunięty]

Wysłany: 01-08-2011, 16:56   

Fotki no po co? niech lewadzki Wam prześle swoją, bo takie to wiocha znawca się znalazł mody i inteligent wielki tylko skąd ta słoma w butach? .

Mr.Maya 
Kamikaze Driver

Wysłany: 02-08-2011, 06:25   

lewadzki, widzisz mi zarzucales ze sie wymadrzam i dlugo nie musialem czekac zebys zrobil to samo. Lusterka z migaczami byly juz montowane w pumie. Ale jak wiadomo opcja szukaj gryzie napewno nowych.

szamanka, a jakiego Ty sie opisu spodziewalas?? "podlacz czerwony kabel z lusterek do pomaranczowego w aucie" Wystarczylo poszukac schematu lub poprosic o schemat.

szamanka
[Usunięty]

Wysłany: 02-08-2011, 08:48   

Jakbyś lewadzki sie nie mądrował a czytał ze zrozumieniem, to po każdym zdaniu masz uśmieszek czyli "jaja sobie robie" w dosłownym tłumaczeniu dla tych "co myślenie boli" to tyle co do tamtego wpisu. To że nie pisze nie znaczy że nie czytam.
Czego się spodziewałam?- mądrej rady gdzie się wpiąć najprościej bo fatalnie kable się ciągnie i czy muszę choćby ściągać te paskudne nadkola.
Deejay fotki wyśle Ci na meila. Aby całość do siebie pasowała mam listwy na drzwi w chromie teraz łaże za klamkami i wlewem do paliwa też w tym tonie.
lewadzki nie mam zamiaru pisać z tobą bo cholernie źle mi się siedzi na podłodze a tak musze Ci odpisywać aby zniżyć się do Twojego poziomu.
[ Dodano: 02-08-2011, 10:12 ]

No to tak moje wsiurskie lusterka wygladają

bania 
MeganeII diesel(ble)

Wysłany: 02-08-2011, 10:14   

lewadzki, peace
szamanka napisał/a:
lewadzki nie mam zamiaru pisać z tobą bo cholernie źle mi się siedzi na podłodze a tak musze Ci odpisywać aby zniżyć się do Twojego poziomu.
niestety swoją arogancją cały czas zbierasz "minusy" na tym forum.
szamanka napisał/a:
no mnie się to w sumie podoba. zmieniłbym tylko kolor (ale ja to prawie ze wsi pochodzę więc... :mrgreen: )

szamanka
[Usunięty]

Wysłany: 02-08-2011, 13:18   

Wiecie co ja wcale tu nie chce należeć możecie zamknąć moje konto.
To nie jest forum, do którego waro należeć, sądziłam że jest tu inaczej ale tylko wymagającą paniusią jestem.
Dlatego Adminów prosze o zamkniecie mojego konta

lewadzki
[Usunięty]

Wysłany: 02-08-2011, 13:21   

to jest najlepsze forum samochodowe z jakim miałem do czynienia, a w swoim wiesniackim zyciu, na bardzo niskim poziomie jednak dość sporo for przerobiłem i lepszego forum niż top nie ma, no ale jak się ma takie wejście ... :lol: :lol: :lol:

Szpitalniak 

Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 02-08-2011, 13:34   

szamanka napisał/a:
Jakbyś lewadzki sie nie mądrował a czytał ze zrozumieniem, to po każdym zdaniu masz uśmieszek czyli "jaja sobie robie" w dosłownym tłumaczeniu dla tych "co myślenie boli" to tyle co do tamtego wpisu. To że nie pisze nie znaczy że nie czytam.
Czego się spodziewałam?- mądrej rady gdzie się wpiąć najprościej bo fatalnie kable się ciągnie i czy muszę choćby ściągać te paskudne nadkola.
Deejay fotki wyśle Ci na meila. Aby całość do siebie pasowała mam listwy na drzwi w chromie teraz łaże za klamkami i wlewem do paliwa też w tym tonie.
[ Dodano: 02-08-2011, 10:12 ]
[url=http://img190.images...3ss.jpg]Obrazek[/URL]

Wg mnie bieda. Typowe AGRO. Poza tym to Ty wproadzasz zamęt i prowokujesz do pyskówki.

Opoya 
Szarak ST225

Wysłany: 02-08-2011, 16:16   

szamanka, zaczęłaś niegrzecznie, więc nie dziw się takiej reakcji. A później jeszcze zachwanie urażonej paniusi... Przeszkolaki lepiej się zachowują.
Jeśli chcesz usunąć konto - proszę o mail na adres w stopce. Taka jest oficjalna droga.

PS. a nie pomyślałaś, że nikt nie odpisał, bo nikt nie instalował takich lusterek? Pomyśl czasem przed napisaniem kolejnego posta!

Opoya ma wysublimowany gust (by foo)
Opoya [...] może wszystko (by Snaco)
Opoya [...] jesteś Boska (by Waluś)
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi :-) Uwielbiam Cie :-) (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi