Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 25-03-2012, 18:59 Wskazówka temp na MAX ( lokalizacja czujnika temp)
Witam zakladam nowy temat z tego wzgledu ze nie ma takiego tematu gdzie wszytko bedzie w jednym temacie. Moje pytanie z nie wiadomo jakich przyczyn nagle w mojej pumci pewnego pieknego dnia wskazowka od temp wychodzi poza czerwone pole na maxa ;/ wszystko jest ok stan plynu i wogole wszystko w normie auto smiga normalnie ale prosze o zdjecia albo o dokladny opis gdzie sie znajduja czujniki od temp i czujnik co przekazuje to na zegary moze ktos pomoze
_________________ -Dlaczego piszesz cÓkier przez 'Ó'?
-Żeby się nie wysypał. ;D ;D
oba znajdują się pod cewką, bez jej wyjęcia albo koszyka akumulatora ciężko je zobaczyć
Wysłany: 26-03-2012, 09:37
julcia_2017, a skad wiesz ze to czujnik?
Opisz może jakie są objawy. Widzisz 1,7 ma bardzo cienkie kanaliki w bloku które lubia się zapychać i wtedy zaczyna sie problem z temp. a wystarczy tylko przeczyscic układ chłodzenia.
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 27-03-2012, 19:35
wyjety byl akumulator i odlaczalal moj chlopak ko0stki z czujnikow i wskazowka normalnie idzie na maxa nie wazne ile auto stoi nie mowie o tym ze auto jest odpalone i wogole plyn i wszystko jest ok wiec sadze ze to czujnik z temp jest ok bo nie wlacza sie wentylator na chlodnicy a plyn nie grzeje sie tak bardzo wiec sadze ze to poprostu czujnik ktory podaje na licznik info ... a czy moglby ktos naprawde opisac mi jak on wyglada i gdzie sie znajduje jeden to taki szary z szara kostka na 2 piny pod cewka a drugi gdzie ??
_________________ -Dlaczego piszesz cÓkier przez 'Ó'?
-Żeby się nie wysypał. ;D ;D
ten od deski jest zielony, jednopinowy i znajduje się trochę poniżej tej szarej kostki na 2 piny o ile dobrze pamiętam. i polecam oryginał bo zamiennik przekłamuje
Kolor Pumy: Jewel Green
Wysłany: 28-03-2012, 16:24
Jesli Ci to pomoze to wygląda jak mniejsza świeca, i jak Kolargol napisał kup oryginał ja juz to przerabiałem i podróba jest do d...y
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum