Klub Forda Pumy Strona Główna Klub Forda Pumy
istnieje od 2000 roku

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gaydek
19-07-2008, 09:38
dziwne objawy
Autor Wiadomość
kruk
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2010, 17:47   

Na zimnym wystepuje czesciej wiec raczej wariator

kolargol 

Wysłany: 25-04-2010, 20:29   

mam nadzieje że to jednak nie wariator....przeczyściłem przepływomierz, jakaś delikatna poprawa jest choć może to tylko wrażenie. wymienię jeszcze filtr powietrza i paliwa, jak nie pomoże to zostaje tylko podłączenie pod kompa

wojteks 

Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 25-04-2010, 21:23   

Kruk a ty sprawdzałeś samochód na kompie?? wiesz jakie kody błędów ci wyskakują??

kruk
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2010, 17:42   

Byłem na kompie,jezdziłem z laptopem i zero błedow

wojteks 

Wysłany: 26-04-2010, 17:47   

w takim razie moim zdaniem wariator elektrozawór pompa oleju są w porządku. Szukaj przyczyny gdzie indziej.

kolargol 

Wysłany: 29-04-2010, 21:04   

a czy powodem takiego szarpania może być zapieczona szczęka w bębnie. bo jak zmieniałem koła to lewe tylnie się ciężko obracało a chyba nie powinno? (chociaż szczęki wymieniane były w styczniu) wymiana filtra paliwa i powietrza chyba nie do końca pomogła, olej jest raczej blisko max

wojteks 

Wysłany: 02-05-2010, 07:44   

Raczej wątpię. Musiałą by być na prawdę mocno zaciśnięta a to by od razu spowodowało jej rozgrzanie i smrodek. Jak dla mnie to są dwa powody które mogą mieć na to wpływ. Albo problemy z VCT albo siadająca sonda.

GwiezdnyMuczaczo
[Usunięty]

Wysłany: 13-07-2010, 14:26   

kolargol napisał/a:
a czy powodem takiego szarpania może być zapieczona szczęka w bębnie. bo jak zmieniałem koła to lewe tylnie się ciężko obracało a chyba nie powinno? (chociaż szczęki wymieniane były w styczniu) wymiana filtra paliwa i powietrza chyba nie do końca pomogła, olej jest raczej blisko max

Sprawdź ciśnienie w kołach ;) Ja miałem podobne objawy, na przeglądzie facet zapytał się mnie czy odczuwam drganie w kierownicy, odpowiedziałem że tak. Wyregulował zgodnie z książką... O niebo lepiej... Ponoć co za dużo to nie zdrowo więc proponuję ustawić tak jak przewidział producent ;) Nie gwarantuje ze w tym przypadku pomoże ale warto spróbować...

kolargol 

Wysłany: 13-07-2010, 16:43   

problem już właściwie rozwiązany. pomogła wymiana świec, które tylko wyglądały dobrze :wink: czasem tylko zdarzy się mu szarpnąć przy klimie

Odpowiedz do tematu