Wysłany: 09-05-2010, 20:51 Trzeci stop nie działa.
Jak w temacie,po wciśnięciu hamulca trzeci stop nie świeci.W lampach działa normalnie.Podgrzewanie tylnej szyby również działa.
Od czego zacząć w poszukiwaniu awarii
może wymiana żarówki?? zależy jaki to stop. Ja obstawiam, że może wypął się któryś kabelek, przy instalacji z ingerencją dodatkową, ja mam np na kostkę, ale czasem może zkostki przewód wyjść. na seryjnym nie wiem jak jest..
Przede wszystkim sprawdź żarówki. U mnie w Citroenie siadły wszystkie w bardzo krótkim odstępie czasu. Dodatkowo kostka, możliwe że wystarczy styki wyczyścić.
_________________ Admin jest jak pogoda - trzeba zaakceptować, bo nic nie możesz zrobić, aby go zmienić
Zahariash [Usunięty]
Wysłany: 10-05-2010, 22:25
Miałem to samo. U mnie przyczyną okazał się kabel. Po otwarciu klapy bagażnika, u góry z prawej strony pod uszczelką idzie kabel. W pewnym miejscu, właśnie na górze z boku, ten kabel widać gołym okiem. W tym właśnie miejscu mi nie stykało. Pomimo że był on za izolowany, w środku był przerwany. Też wcześniej kombinowałem wszystkie opcje, ale wszędzie wszystko grało. Przez przypadek znajomy elektryk do tego doszedł. Sprawdź sobie to miejsce, bo z tego co piszesz, to objawy masz takie same jak u mnie.
maario [Usunięty]
Wysłany: 22-05-2010, 23:40
Zauważyłem jeszcze że nie działa trzeci stop oraz podgrzewanie tylnej szyby.Obstawiam że coś jest nie tak z tym złączem pomiędzy klapą bagażnika a bagażnikiem(cztery bolce)
Ps:żarówki dobre w stopie,nie ma tam prądu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum