Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Melina Blue
Wysłany: 12-12-2006, 21:11 części ...
witam, odstawiłem pumke na wymianę rozrządu i przy okazji chciałem wymienić pierścienie, gdyż spalanie oleju wzrosło drastycznie do 500ml na 1000km i ogólnie kazałem sprawdzić silnik... po odkręceniu miski olejowej mechanik stwierdził iż są straszne luzy na korbowodach co spowodowało zniszczenie panewek pumka ma przejechane 120tys. jeszcze niewiadomo jak wygląda powieszchnia bloku ... i chciałem spytać czy ktoś moze orientuje się ile kosztują pierścienie i panewki do 1.4 i czy wogóle są bo nie moge nigdzie znaleść ... muszę dokonać kalkulacji, bo niewiem czy nie lepszym wyjściem bedzie kupić ,, nowy ,, silnik ... Łasia.
Moze cie pociesze ale moja tez lyka oleju, z jakies 300-400 na 1000. Jak odkrecilem swiece to 2 byly czyste a 2 tonely w oleju. Ja sobie tlumacze ze to instalacja gazowa tak robi Jesli chodzi o czesci, to u mnie w Gorzowie jest sklep do forda, zawsze jak cos chcialem to mieli. Namiary masz w dziale warsztaty chyba.
_________________ Aktualnie VW passat 1.9tdi(130)
Ostatnio zmieniony przez Boogie 13-12-2006, 16:40, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum