Witam mam pytanie kupilem radio firmy Pioneer DEH-2900mp i chodzi mi o to czy moge do tego modelu wlozyc glosniki 170w tez z pioneera model to PIONEER TS-G1749???? Czy te radio wytrzymie takie obciazenie bez wzmacniacza? Slyszalem ze kazde radio z Pioneera ma bezpiecznik i w razie gdyby radio nie wytzymalo wylaczy sie po prostu ale niechce kupowac i tracic kase na cos co moze mi nie chodzi? znacie sie na tym wytrzymie radio takie obciazenie? Tu macie linka do radia a ponizej do glosnikow;] help me:P
Moim zdaniem da rade. Sam kiedys mialem podlaczone podobne glosniki pod radio. A zeby graly dobrze to wzmacniacz by musial byc zeby je dobrze napedzac ale i bez beda super graly. baryla, jestes z nowego Bierunai to ten kolo Tych??
Radio w rmsie ma 50x4 watt , a glosniki 35x2 wiec radyjko pociagnie.
Tylko , ze od plowy skali liub tez od 3/4 w gore bedzie juz pierdzialo , a nie gralo.
Dlatego nie ma to jak wzmacniacz
Baryla Gość
Wysłany: 14-12-2006, 14:04 :P
ta z Bierunia:P hmm mowisz ze pociagnie i przy wiekszej mocy bedzie pierdzialo:p a wiec mam pytanie takie:P Znasz jakies fajne glosniczki zeby wytrzymaly i zruwnaly mocy radiu i na odwrot:P? hmm nie wiem czy beda bierdziec te glosniki bo znalazlem gdzies stronke gdzie Pionner sugeruje podlaczenie tych glosnikow do tego radia za opcjonalne, ale nie bylo nigdzie o pierdzeniu hehe:P
Hmm raczej ciezko bedzie tak dobrac glosniki. Bo i model radia jest dosc niski. Poszukaj sobie wzmacniacza 4x100W on zalatwi sprawe i bedzie to wmiare tanie rozwiazanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum