witam ! chcialbym dowiedziec sie gdzie znajduje sie regulacja wyskosci sprzegla... zazwyczaj taki element jest pod lub na pedalkami (srubra) ale niestety zauwazylem tylko same mocowania... sprzeglo puszcza na samym koncu, a chcialbym zeby wczesniej zaczynala rzuszac.. przez co niektorym moze wydawac ze sie slizga.
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 23-11-2008, 01:50
ok jak puszcza na samym końcu to masz koszta bo masz sprzęgło do wymiany. No chyba że o czymś nie wiem. Bo w pumexie to jest to wysprzęglik hydrauliczny. sam się reguluje.
Pozdro
dbr*
Rok prod. Pumy: 1997
Wysłany: 23-11-2008, 02:12
moze faktycznie masz racje, autko ma juz 11 lat i z tego co jest mi wiadome to chyba nie bylo wymieniane... cholera to zes mnie troche zasmucil tym kosztem, dowiadywalem sie to 7 stowek kompletne kosztuje w intercarsie.
Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 23-11-2008, 09:48
sprzęgło proponuje kupić z allegro. inną opcją jest też kupno samej tarczy o ile reszta sprzęgła będzie w dobrym stanie, no i oczywiście razem ze sprzęgłem powinno się wymienić wysprzęglik. Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum