Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 21-12-2008, 13:58
mam renault i pewnie następne też będzie renault.
a te stwierdzenia że nie kupuje sie samochodów na f to se moga wsadzić w ....
_________________ Pozdrawiam
Bartek
Prokotom [Usunięty]
Wysłany: 21-12-2008, 14:07
Bartek i Madzia, w pelni sie z Toba zgadzam jesli chodzi o samochody na "F", co do reszty moge tylko polegac na opini innych. Samochod na "f" jest moim pierwszym i poki co jedynym .
Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 21-12-2008, 14:22
a to tak żeby nie byc goło slownym
test niezawodności (wg przebiegu)miejsce pierwsze
klasa male miejsce 1.- renault clio (nie mam, ale renault):mrgreen:
http://moto.onet.pl/111360,galeria_media.html
_________________ Pozdrawiam
Bartek
Ostatnio zmieniony przez Gaydek 11-11-2009, 21:51, w całości zmieniany 1 raz
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Melina Blue
Wysłany: 21-12-2008, 14:40
Wszystkie te raporty to można sobie w.... wsadzić. Nawet samochody z tego samego rocznika tej samej marki u jednego właściciela chodzić mogą bez zastrzeżeń, a drugi będzie psioczyć na nie od samego początku. Eghhh.....Dla mnie za mało danych na temat tych usterek. Powinni podać co "siadało" najczęściej.
_________________ Miałam 1.4, mam 1.7, a teraz MB SLK, czyli nie ma jazdy bez gwiazdy
Wysłany: 21-12-2008, 23:54
Pati napisał/a:
a jak bym u męża w warsztacie tego typu statystykę robiła to pierwsze miejsce miał by Volkswagen
tak właśnie powinny być robione statystyki. Ile samochodów jest najwięcej u mechaników?? VW, Opel, Ford, niestety mercedesy, BMW i Audi też często się trafiają. Oczywiście można twierdzić że do wymiany oleju, ale żeby aż tyle?? rzadko się spotyka Toyote czy Hondę, bardzo rzadko. Lexusa nigdy u mechanika nie widziałem, może dlatego że mało ich jeździ, ale podobno naprawdę nic się w nich nie psuje.
Bartek i Madzia napisał/a:
a te stwierdzenia że nie kupuje sie samochodów na f to se moga wsadzić w ....
prawda jest taka że ja nie jestem zadowolony z mojego Forda, jak na samochód z 120 tyś przebiegu to za dużo rzeczy się popsuło.
Co do Fordów to znów sprzeczne opinie. Bartolomeo narzeka na swą Pumkę a ja znam osoby, które na nią nie narzekają i są zadowolone,że tam mało musiały w nią wsadzić kasy.
_________________ Miałam 1.4, mam 1.7, a teraz MB SLK, czyli nie ma jazdy bez gwiazdy
Franek [Usunięty]
Wysłany: 22-12-2008, 09:03
bartolomeo napisał/a:
VW, Opel, Ford, niestety mercedesy, BMW i Audi też często się trafiają.
Myślę, że tak jest z racji tego., że właśnie VW, Merc, Audik, Ford (dużo jest samochodów firmowych) są kupowane właśnie z myślą robienia kilometrów. Dlatego nieuniknione jest, że można je spotkać na serwisie dość często.
Co do opla, no ja niestety nie mam zbyt dobrej opinii o tej marce (choć by z własnego doświadczenia i raczej na opla bym się nie zdecydował).
bartolomeo napisał/a:
prawda jest taka że ja nie jestem zadowolony z mojego Forda, jak na samochód z 120 tyś przebiegu to za dużo rzeczy się popsuło
A ja chyba odwrotnie. Oczywiście, wytłukłem zawieszenie, jest to do wymiany. Ale jak na ten czas który go juz mam, przebieg przy jakim go kupiłem i kilometry które zrobiłem, to utwierdzam się w przekonaniu, że puma była dobrym pomysłem. Śmiga naprawdę dzielnie. Naprawdę bardzo ale to bardzo ciężko znaleźć auto w tej klasie, o tym wyglądzie i o tych pieniążkach.
lewadzki [Usunięty]
Wysłany: 22-12-2008, 10:52
ja tam na swoja tez nie narzekam, nie jest zle , a typu zawieszenie klocki itp itd to w kazdym innym aucie tez by trzeba bylo zrobic
Wysłany: 22-12-2008, 18:37
CikCiak napisał/a:
Co do Fordów to znów sprzeczne opinie. Bartolomeo narzeka na swą Pumkę a ja znam osoby, które na nią nie narzekają i są zadowolone,że tam mało musiały w nią wsadzić kasy.
moją jeżdżę ponad dwa lata. W pierwszym roku nie mogłem się nachwalić, że bezawaryjna, tylko lać i jeździć. Niestety w tym roku za dużo rzeczy okazało się do naprawy. Wiem że są Pumy które psują się 100 razy bardziej niż moja i są też mniej awaryjne.
Franek napisał/a:
bartolomeo napisał/a:
VW, Opel, Ford, niestety mercedesy, BMW i Audi też często się trafiają.
Myślę, że tak jest z racji tego., że właśnie VW, Merc, Audik, Ford (dużo jest samochodów firmowych) są kupowane właśnie z myślą robienia kilometrów. Dlatego nieuniknione jest, że można je spotkać na serwisie dość często.
nie mówię o servisie, ale o mechanikach którzy naprawiają w nich: elektrykę, układ chłodzenia, turbiny itp a właśnie to samochody prywatnych użytkowników, bo firmowe są zazwyczaj serwisowane w ASO.
Ogólnie więcej ich na warsztatach niż japońców.
Ale mimo to niemieckie autka dużo bardziej mi się podobają niż jakiekolwiek inne. Więc zawsze kupiłbym prędzej Audika, BMW niż Hondę
[ Dodano: 26-12-2008, 23:36 ]
Franek napisał/a:
bartolomeo napisał/a:
prawda jest taka że ja nie jestem zadowolony z mojego Forda, jak na samochód z 120 tyś przebiegu to za dużo rzeczy się popsuło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum