Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 30-01-2005, 20:34 Jak dostać się do tylnych glosników? Demontaż boczków
Pytanko następujące - głównie do osób zmieniających tylne głośniki...
Jak zabrać się do zdjęcia tylnich plastików wokół tylnego glośnika tak, żeby nic nie uszkodzić? Przyglądałem się dzisiaj, ale tam nie ma żadnej śrubki, a na siłę nie chce ciągnać.
tOmO
Ostatnio zmieniony przez Gaydek 30-12-2007, 17:03, w całości zmieniany 2 razy
Ja zleciłem wymianę głośników komuś kto się tym zajmuje... ale przyglądałem się Trzeba zdjąć półkę bagażnika, położyć tylną kanapę i na koniec zdjąć cały tylny boczek tapicerki - z tego co wiem to nie ma innej możliwości... trzeba rozebrać pół auta
Wydaje mi się, że jest on na jakichś zatrzaskach... więc trzeba pociągnąć z wyczuciem... ale może niech się ktoś jeszcze wypowie... tak jak pisałem, ja się tylko przyglądałem
Przy tylnym boczku musisz najpierw odkrecic sruby, ktore znajduja sie za oparciem siedzenia. Reszta na zatrzaski. po odkreceniu srub pociagnij za plastik od strony drzwi zeby wyskoczyly zaczepy a pozniej pchnij do gory tapicerke (sa jeszcze dwa haki przy trojkatnej szybce)
_________________ Admin jest jak pogoda - trzeba zaakceptować, bo nic nie możesz zrobić, aby go zmienić
Gość
Wysłany: 10-02-2005, 12:33
jak ja zaglądałem to wystrczyło zdjąć tą kratke od głośnika na zatrzaski (troche sie natrzaskały)ale niepamiętam czy sie dało wyjąc chyba tak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum