zibi_21-1984
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 26-10-2008, 13:49 licznik w pumie po 98...
Witam. Ostatnio zmieniłem podświetlanie w liczniku. Po założeniu wskazówki od obrotomierza -(starałem sie założyć tak samo w tym samym miejscu jak była) teraz pokazuje troszke mniej obrotów czyli ok 750-800. I moje pytanie brzmni czy jak zresetuje komputer to wskazówki se skalibrują same od nowa czy jednak nie . Bo jeśli nie to bede musiał rozebrać licznik w aucie i na zapalonym aucie z podpiętym licznikiem wtedy ustawie wskazówke jak była, tylko z tym jest troche roboty a nie chce mi sie znów rozkręcać wszystkiego ponownie.
_________________ _zibi_
Hadzi [Usunięty]
Wysłany: 26-10-2008, 19:26
zibi_21-1984, hehe ale dałes plame! Przy obrotomierzu masz taka podpórke, ze jak silnik wyłaczony jest to wskazówka od obrotów sie na niej opiera... tzreba była najpierw ja wyjać by wzkazówka opadła, wtedy zaznaczyc (lub zapamietac) jej połozenie, zrobic co trzeba i zaozyć ja, podniesć i dopiero wtedy wsadzic ten pałaczek
Sposób o ktorym piszesz też może być, ale pamietaj, ze jak silnik bedzie zimny to ssanie bedzie włączone i beda wieksze obroty.
zibi_21-1984
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 27-10-2008, 17:09
Czyli jesli zresetuje kompa to wskazówka się sama nie skalibruje ...???bo tak rozumiem twoją odpowiedz. .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum