Klub Forda Pumy Strona Główna Klub Forda Pumy
istnieje od 2000 roku

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Amortyzatory Kayaba, a odboje
Autor Wiadomość
Playah
[Usunięty]

Wysłany: 01-03-2010, 23:02   Amortyzatory Kayaba, a odboje

Czy amortyzatory Kayaba http://www.iparts.pl/czes...5-22608829.html (niestety brak zdjecia) maja w zestawie odboje i nakladki? Kupilem ostatnio, dzis zanioslem do ABC Focus w Krakowie razem z zestawem: http://www.iparts.pl/czes...23-6136255.html i sprezynami, a gosc mi nakladek nie zamontowal, twierdzac, ze na amortyzatorach juz cos takiego bylo. Nie przykladalem im sie specjalnie jak przyszly do mnie poczta, ale na 90% tam nic takiego nie bylo. To jak to jest? Powinienem isc do kolesia zeby mi to zamontowal? Co mi grozi przy jezdzie bez takich nakladek? Zabrudzenie i szybsze zuzycie amortyzatora?

mochool 

Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 15-04-2010, 08:12   

często w amorach Kayaba, Sachs itp. są odboje i osłony, zamawiałem niedawno amory Sachs Advantege i owe graty wchodzą w skład kompletu :wink:

w przypadku wymiany warto też się zastanowić nad wymianą poduszek amortyzatora, koszt robocizny praktycznie nie ulega zmianie a sama poduszka w przypadku Sachsa kosztuje 35 zł, wtedy mamy pewność ze cała kolumna jest nowa i dobrze spełnia swoje zadanie :wink:

Odpowiedz do tematu