Wysłany: 13-08-2010, 14:57 Problem z prędkością POMOCY
witam mam Pumcie 1.4 i co mie boli to przy prędkości 120 130 km/h autko stopuje i niechce więcej jechac ?????na niskich biegach spokojnie kręci do 6 tys obrotów pomożcie
pozdrowionka
wymieniałeś filtr paliwa i powietrza? może pompa paliwa nie daje rady, bo jeśli wszysto z dolotem i paliwem jest w porządku, to albo sprzęgło się "ślizga" - wymiana docisku na bank, ale trzeba srawdzić czy nie trzeba kompletnego sprzęgła, albo coś się stało z ogranicznikiem na 5 biegu - chyba prędkości obrotowej wału napędowego, bo dziwnie to wygląda, skoro przyspiesza normalnie na niższych biegach a zawsze tak przy 130 i tylko 130 max jedzie?
mariuszedek [Usunięty]
Wysłany: 19-08-2010, 18:25
faktycznie pierwsze co wyszło to sprzęgło sie slizga , więc dziś odebrałem od mechanika z nowym sprzęgłem zobaczymy co dalej mam nadzieje ze to był powód
[ Dodano: 19-08-2010, 19:27 ]
sorki za drogi post
jak to wyglądało że przy prędkości 120km/h przy lecitkim wciśnięciu gazu autko przyśpiesza ale jak do dechy to wręcz przeciwnie jakby lekko chamowało może to wina sprzęgła )
Ostatnio zmieniony przez Boogie 19-08-2010, 19:46, w całości zmieniany 1 raz
Sestokacjusz [Usunięty]
Wysłany: 26-08-2010, 15:47
daj znać czy ci się udało mam podobnie ja jej gaz ona 120-140 km/h obroty około 4-5k i kapa obrotomierz jakby zamroziło silnik chodzi obroty nie rosną a samochód stoi w miejscu dopiero jak wyrzucę bieg(wcisnę sprzęgło ) i potem ponownie dam gaz samochód jedzie dalej ale do magicznych 4-5k obrotów tylko zaczynam juz wariować trochę bo 3 miesiąc z tym walczę
zapomniałem dodać:
-filtr paliwa ,filtr powietrza ,przepływomierz ,świece ,kable , sonda lambda ,czujnik na wale ,pompa paliwa wymienione układ odpowietrzony i wyczyszczony pod komputer podpięte błędów brak lista potencjalnych winnych juz jest bardzo krotka a ja nadal nie wiem co się dzieje
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Pacific Green
Wysłany: 26-08-2010, 21:43
a tak co do prędkości to sprawdzał ktoś już obroty względem prędkości jak sie mają w waszych pumach? Bo jak pisze Sestokacjusz, 120-140 km/h i przy obrotach 4-5tyś na 1,7 to słabo coś u mnie na 5 biegu przy 4 tys obrotów puma jedzie dopiero 150 km/h
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 02-09-2010, 17:47
hej, to ja mam jeszcze inaczej i tez mnie glowa boli od tego... około 20 sierpnia wymieniłem sprzęgło za masakralne 860 zł... i rozpędzając się gwałtownie na każdym biegu tak równo przy 4 tys obrotów/min. samochód traci moc, mogę powiedzieć że aż go szarpie. Wymieniłem taki wężyk pod kolektorem co znajduje się na trójniku, świece i nic. WIęc? wie ktoś z szanownych klubowiczów co może być przyczyną?
_________________ Nie masz PUMY, nie masz po co żyć
mariuszedek [Usunięty]
Wysłany: 05-09-2010, 10:10
Witam właśnie wruciłem z wczasów. Oczywiście na lotnisko jechałem autkiem po wymianie sprzęgła i o niebo lepiej bez problemu 160km/h wiecej sie niedało bo narzeczona krzyczała hehe. Więc raczej tutaj go bolało. Jak będzie okazja to go bardziej przetestuje na wszystkich biegach. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Opoya 05-09-2010, 15:08, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum