Przy jakim przebiegu wypadałoby wymienić łożyska wszystkich kół? Ile taka impreza kosztuje?
Wysłany: 09-01-2009, 15:27
Ostatnio za wymianę jednego łożyska (prawy przód) - robocizna plus część zapłaciłem 120 zł.
Przebieg raczej nie ma nic do rzeczy. Zależy czy Ci huczy coś w kole....
Ostatnio zmieniony przez Gaydek 09-01-2009, 16:07, w całości zmieniany 1 raz
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Pacific Green
Wysłany: 11-01-2009, 20:56
przednie łożyska 35 zł po cenie hurtowej, gdzie w sklepie 60zł ta sama marka trzeba zapłacic trzeba miec dobre znajomoś w tej naszej polsce. wiem bo ostatnio wymieniałem olej łożyska przednie 2 sztuki swożenie wahaczy i zapłaciłem aha no i gumy z przodku klocki hamulcowe ale tu płaciłem tylko za montarz bo miałem kupione i to wszystko mnie wyszło 300 zł
[ Dodano: 11-01-2009, 20:57 ]
oczywiśćie z robocizną
No i trzeba zaznaczyć, że z przodu znajdują się dwa łożyska:
- łożysko koła
oraz
- łożysko podpory półosi.
Ostatnio wymieniłem łożysko koła (pisałem wyżej). Mimo wszystko ciągle słyszę jakiś szum w kole. W ten weekend wymieniam łożysko podpory półosi.
http://ford.sklep.pl/pl,p...dowej,ford.html
Jak będzie po operacji to poinformuje o wszystkim.
Grisz [Usunięty]
Wysłany: 27-03-2009, 13:48
Witam. Ja mam następujący problem. Chwilę po wymianie sprzęgła wysiadły mi łożyska kół przednich - oba na raz, w przeciągu 1 dnia, pewnego dnia jak ruszyłem spod domu po prostu już huczały, wtedy myślałem że to przypadek. Łożyska zostały wymienione 2 miesiące temu i znowu zaczęły huczeć, tak jak wcześniej, z dnia na dzień... Teraz już na bank będę to robił jako naprawę gwarancyjną, ale czy ktoś może wie co mechanik robi nie tak że rozwala mi co chwile łożyska?
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 28-03-2009, 09:44
Grisz napisał/a:
Skoro za pierwszym razem tez była to jego wina, to powiedzcie mi z jaką siłą dokręca się łożyska, precyzyjnie, to mu to przekaże.
a wprasowywał je prasą czy wbijał ?
bo jesli wbijał, to wystarczy odrobinę za mocne uderzenie i łożysko poleci po miesiącu
_________________ Puma - była od IX 2004 do IX 2012
była Alfa Romeo 147 1.9 jtdm Nero Carbonio
jest Alfa Romeo Giulietta 2.0 jtdm 170 km
www.psycholog-lublin.com.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum