Wysłany: 29-08-2012, 15:08 Wentylator na chłodnicy
Witam, otóż od pewnego czasu mam pewien problem z nie włączającym się wentylatorem na chłodnicy i wskaźnikiem który nie pokazuje temp.
Byłem u mechanika który powiedział mi że na 100% będzie zły czujnik temp. wody, no to ja szybciutko do sklepu i zakupiłem czujnik wody za 60zł.
Wymieniłem czujnik od razu i co się okazało wentylator i wskaźnik temp. dalej nie działają.
I właśnie nie daje rady zlokalizować mojego problemu.
Ale uwaga - gdy odłączę przewód od czujnika wtedy wentylator działa na najwyższych obrotach ( dowiedziałem się że Puma włącza tryb awaryjny i wentylator chodzi na najwyższym biegu ).
Jak na razie gdy muszę gdzieś jechać to czujnik temp. wody odłączam i działa cały czas Moim zdaniem lepiej jak działa cały czas niż bym miał zajechać silnik.
Miał ktoś podobny problem ? Proszę o pomoc, pozdrawiam.
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 30-08-2012, 08:03
Z tego co wiem, to są dwa czujniki temperatury. 1 dla wskazówki, 2. drugi dla wiatraka. Jeżeli nie mam racji proszę mnie poprawić. Sprawdzałeś termostat??
_________________ Strony internetowe, pozycjonowanie - www.alfakoncept.pl
A mi nie działa wskazówka i nie włącza się wentylator. termostat chyba jest okej, bo autko dobrze się grzeje, opływ powietrza jest, chłodnica ciepła, wszystkie węże też.
I nie wiem co dalej robić, chyba będę musiał iść do elektronika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum