zegarek |
Autor |
Wiadomość |
ukaszu
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
|
Wysłany: 09-07-2009, 11:54 zegarek
|
|
|
Miał ktoś może taki problem a mianowicie nie mogę przestawić godziny w zegarku i zegarek nie podświetla się. Czy może mieć to coś wspólnego z wymiana radia na inne ?? |
|
|
|
|
ivek
puma 1.7 125 km
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Moondust Silver
|
Wysłany: 09-07-2009, 12:22
|
|
|
najlepiej wymień zegarek koszt ok 30 zł poszukaj używki na allegro
spróbować nie zaszkodzi |
_________________ Pozdrawiam wszystkich a w szczególności ciebie Gość
|
|
|
|
|
cobraswiecie
CSW Kuj-Pom
|
|
|
|
|
Słoodzik
zakręcony,po całości
|
Wysłany: 09-07-2009, 15:46
|
|
|
Nie sądzę, że wymiana radia spowodowała awarię zegarka, no bo z jakiego powodu
Kup „nowy zegarek" na allegro, ale wybierz sprzedawcę, który daje gwarancję rozruchową. |
_________________ Żyjesz po to aby jeździć. Jeździsz po to aby żyć.
Porucznik Gwiezdnej Floty Słód™ |
|
|
|
|
ukaszu
|
Wysłany: 09-07-2009, 17:12
|
|
|
Tylko ze radio podpialem obcinajac oryginalne wtyczki bo mialem popsuta jedna wtyke i od razu polaczylem z nowymi kablami. I tak sie zastanawiam skoro radio bylo podswietlane nawet gdy bylo wylaczone to czy nie ma to powiazania z zegarkiem. |
|
|
|
|
maniek1982 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-04-2010, 15:37 zegarek
|
|
|
witam tez mam taki problem po wymianie radia zegarek nie podświetla sie i nie można ustawić godziny |
|
|
|
|
sharky
Silnik Pumy: 1.4
Kolor Pumy: Radiant Red
|
Wysłany: 14-04-2010, 18:59
|
|
|
Przy zastosowaniu oryginalnych przejściówek na standardowe kostki ISO wszystko działa, a kiedy się samemu obcina kostki i lutuje to coś może być nie tak poprzez złe podłączenie jakiegoś przewodu.
http://www.luenecom.de/ve...radio/radio.htm
Przyjrzyjcie się (piąte zdjęcie), oprócz standardowych kolorów w kostce zasilającej (tej czarnej) tj. żółty (plusowy), czerwony (plusowy po włączeniu zapłonu), czarny (masowy), pomarańczowy (illumination czyli podświetlanie przycisków radia wraz z włączeniem świateł), niebieski (remote czyli sterowanie np. wzmacniaczem) jest jeszcze jeden przewód czarny, który być może właśnie ma wpływ na zegarek i jego podświetlenie. Nie pamiętam jak dokładnie idą przewody, musiałbym demontować radio u siebie. To już drugi przypadek gdzie przy zmianie radia nie działa komuś zegarek. Wiem, że np. w Renault Megane jeżeli złączy się 2 przewody w kostce do radia włącza się nawiew mimo, że kluczyka w ogóle nie ma w stacyjce, także tu też coś może być powiązane akurat właśnie z zegarkiem. |
_________________ Ten, co opatentował podświetlany schowek. http://klubpumy.pl/viewtopic.php?t=7948
Sprawdź swoją Pumę po numerze VIN: http://klubpumy.pl/viewtopic.php?t=7055 |
|
|
|
|
maniek1982 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2010, 09:37
|
|
|
nie obcinałem kostek prądowych (puściłem nowy przewód zasilania ) gdy podłączyłem spowrotem zeby zobaczyć czy zegar działa okazało sie że już nie działa |
|
|
|
|
adin [Usunięty]
|
Wysłany: 24-06-2010, 17:52
|
|
|
Odswiezam temat!! Mam podobny problem z zegarkiem aczkolwiek moj podswietla sie ale nie pokazuje godziny ani minut. Wymienilem zegarek na nowy i jest w nim to samo. Prosze o pomoc.
[ Dodano: 25-06-2010, 13:40 ]
Problem rozwiazany! Przyczyna byl spalony bezpiecznik nr 2(10 Amp) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|