Klub Forda Pumy Strona Główna Klub Forda Pumy
istnieje od 2000 roku

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nakładki na pedały Sparco? Trzeba rozwiercać pedały?
Autor Wiadomość
Klaudia
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2010, 18:16   Nakładki na pedały Sparco? Trzeba rozwiercać pedały?

Wątek ten był już podejmowany, ale dość dawno :) . Proszę o wyrażenie swojej opinii tych, którzy mają założone te nakładku u siebie. Czy musieliście nawiercać pedały aby je zamocować? Ewentualnie, czy możecie polecić mi jakieś inne? Chodzi o to, żeby nie naruszać pedałów.

Pozdr.

Piotrek_W
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2010, 18:59   

Generalnie, moim zdaniem najlepiej jest przewiercić pedały i założyć nakładki. W poprzednim samochodzie nie chciało mi się rozwiercać więc przykleiłem jakimś "super mocnym" klejem ;) i powiem, że jeździłem 2lata i nie odpadło :P więc jak nie chcesz wiercić to możesz spróbować kleić, jednak osobiście poleciłbym wiercenie i mocowanie na śrubach :roll:

Bacha 
& Łasia

Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Melina Blue
Wysłany: 12-05-2010, 19:20   

My mamy nakładki Sparco,i niestety trzeba było wiercić :neutral:

Szczepan 

Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Wysłany: 13-05-2010, 13:18   

Nawiercanie jeśli chodzi o nakładki Sparco.
Klejenie - abstrakcja jakaś, wyobraź sobie sytuacje, że klej puszcza w najmniej odpowiednim momencie...

Klaudia
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2010, 19:16   

Dzięki wielkie za odpowiedź. O to właśnie mi chodziło:) Sądzę, że klejenie to nie jest dobry pomysł, dość niebezpieczna sprawa. A czy może mi ktoś polecić inne, które pasują, a nie będzie trzeba nawiercać pedałów?

Szczepan 

Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Wysłany: 13-05-2010, 20:04   

w nawiercaniu pedałów nie ma nic złego, Klaudia, widzę, że jesteś z Wałbrzycha więc tematy rajdowe nie są Ci obce, nawet jeśli są to jak Ci się znudzą znajdziesz z bitej Pumy mnóstwo nie nawiercanych :wink:

Piotrek_W
[Usunięty]

Wysłany: 14-05-2010, 07:36   

Klaudia napisał/a:
A czy może mi ktoś polecić inne, które pasują, a nie będzie trzeba nawiercać pedałów?
nie wiem czy dobrze zrozumiałem Twoje pytanie, ale generalnie nakładki pedałów są uniwersalne i w 98% oferowane np na allegro będą pasowały, więc o to bym się nie martwił.
Natomiast odrzucając przyklejanie, nie za bardzo jest jak zamontować nakładki. Są też oferowane mocowania od spodu, takie blaszki, które się dokręca (jakby obejmy) . Nie polecam i zdecydowanie odradzam. Chodzi mi o coś takiego:

Jedynym mądrym rozwiązaniem jest wiercenie :wink:

Odpowiedz do tematu