deejay, powiem Ci tak.
Auto jak na niego patrzyłeś - dla normalnego człowieka wydawało się czyste.
Ale Gruby ogarnia kompleksowo, ma sprzęt i kosmetyki.
Do tego wiedzę jak to ogarniać.
Przy okazji korekty, potwierdziłi się, ze auto nigdy nie było uderzone. Ze maska i zderzak ma oryginalny lakier!
14 lat!
A ja nie kryłem przebiegu. Więc uważam, że auto było zadbane.
Co poniekąd sam owner stwierdził, że auto jest stosunkowo doinwestowane.
Edit:
hehe. Wiedziałem, że będzie komentarz o zapuszczonym aucie.
Uwierz mi, ze 80% aut z forum wyglądało by na podobnie a nawet bardziej zapuszczone w relacji Grubego.
deejay [Usunięty]
Wysłany: 18-11-2011, 21:32
deejay napisał/a:
Ps. Jak mogłeś tak auto zapuścić?? hihihi
to taki żart był, ale widzę że nie załapałeś
Franek [Usunięty]
Wysłany: 18-11-2011, 21:35
Zalapałem.
Ale rzeczywiście można uznać, że zapuszczony.
Takie zbliżenia robią swoje.
Nie gniewam się, luzik
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 19-11-2011, 21:18
zawsze podziwialem takich ludzi, za checi, czas, środki i zapal.
mi znajomi mowią, że mam auto mega czyste, ale wiem, że jakby taki koleś się mojej pumy dobrał to też by wyszło że "zapuszczone"
ciekawe, ile takie zabiegi kosztują w firmach, które się zajmują detailingiem
p.s. na tamtym forum jest jeszcze jedna puma po takich zabiegach a ten pan to fabrycznie nowego focusa rs tez tak czyscil, też był zapuszczony
Franek [Usunięty]
Wysłany: 20-11-2011, 11:36
domimaster, tak, tylko weź pod uwagę, ze taki wosk np jest bardzo wydajny i kilka samochodów nim oblecisz.
Damianos, ceny są bardzo rożne
Mniej więcej taki kompleks w firmie detailingowej to 3000 - 4000 pln.
Ale taka firma robi go w dwa dni i śmię powiedzieć, że Gruby wyszedł mega dalej poza nawet grubo rozbudowane możliwości salonu detailingowego.
Więc ciężko wycenić taką pracę.
Ale to co mamy w linku spokojnie przekracza 4K
Ja za detailing E90 trwający, o ile mnie pamięć nie myli, 19-20 godzin, podczas którego używane były m. in. kosmetyki SWISSVAX, zapłaciłem (uwzględniając spory rabat) 1 000 zł. Kilka fotek "po robocie" wkleiłem do mojego tematu, http://klubpumy.pl/viewtopic.php?p=137755#137755 . Teraz, z tego co wiem, jest drożej. Oczywiście nie była to tak kompleksowa robota jak u grubego_RSa, bo takiej nie potrzebowałem, ale jak widać możliwości są.
Franek, czy gruby_RS robi tylko dla siebie? Czy można mu taką (mniej lub bardziej "chorą") usługę zlecić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum