Przesunięty przez: Gaydek 16-01-2012, 21:00 |
Korek wlewu paliwa |
Autor |
Wiadomość |
BuLaS
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Kolor Pumy: Jewel Green
|
Wysłany: 16-01-2012, 20:58 Korek wlewu paliwa
|
|
|
Witam .
Mam taki mały problem iż zgubił mi się kluczyk od korka do wlewu paliwa (miałem inny niż do otwierania auta ) i teraz jak otworzyć go aby nie zrobić sobie problemu z autem mam na myśli to żeby się nie dostały żadne wióry itp , myślałem aby zabrać jakiś mocny śrubokręt i jakoś to otworzyć na siłę bądź też rozwiercić . Jutro mam zamiar się za to zabrać wiec poproszę o możliwe rozwiązania waszym zdaniem , może już ktoś miał taki przypadek i jak sobie zn im poradził.
Za każda pomoc DZIĘKUJĘ
PS Jak zły dział poproszę o przeniesienie |
|
|
Tast
Kolor Pumy: Moondust Silver
|
|
|
|
|
cobraswiecie
CSW Kuj-Pom
|
Wysłany: 16-01-2012, 21:55
|
|
|
No jedynie wiertło i wiertarka i jazda.Musisz tylko delikatnie wiercic aby nic nie wpadło do zbiornika...Innym wyjsciem jest podjechanie do kolesia co klucze dorabia...Ostatnim wyjściem jest ślusarz:) |
_________________ Przyspieszenie to najlepszy sposób na spędzenie czasu między zakrętami...
Moja Pumka:
http://www.polskajazda.pl...Ford/Puma/74364
|
|
|
|
|
BuLaS
|
Wysłany: 16-01-2012, 21:56
|
|
|
Tast,
masz to na myśli ??
Cytat: | Tommur - Nie Paź 26, 2008 13:55
Żadne rozwiercanie. Jak mi się korek zaciął to w 5 minut na stacji go rozdemontowałem. Tą okrągłą metalową osłonkę do której wkładasz kluczyk wyrywasz śrubokrętem. Potem już wszystko samo wypada. Ale otwieranie lub zamykanie niestety śrubokręt . No chyba, że nową klapkę kupisz. |
|
|
|
Tast
Kolor Pumy: Moondust Silver
|
Wysłany: 16-01-2012, 22:03
|
|
|
Tak, ale własnego doświadczenia w tym temacie nie mam. Te dwa rozwiązania na Twój problem znalazłem na szybko w google.
cobraswiecie napisał/a: | Innym wyjsciem jest podjechanie do kolesia co klucze dorabia... |
Tylko uważaj, żeby Ci wachy wystarczyło |
|
|
|
|
BuLaS
|
Wysłany: 16-01-2012, 22:08
|
|
|
Sprawdzimy jutro bo mam wolne ale zabiorę się za to po egzaminie na BHPowca(nie chwaląc się tu nikomu).
Miejmy nadzieje że to z tym wyciąganiem pomoże bo wtedy raczej nic nie powinno wpaść do silnika a przy rozwiercaniu może być różnie. |
|
|
Pover
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Radiant Red
|
Wysłany: 16-01-2012, 22:21
|
|
|
Powiem tak, miałem taką samą sytuacje (Pozdrawiam Gaydek i Zahariash ) : nie obyło sie bez rozwiercania. Pierwsze wiertło pękło w otworze od kluczyka, z drugim byłem na tyle cwańszy że wywierciłem dookoła w plastiku otwór, potem już szarpnąłem i wyszło bez problemów. Zadne opyłki sie nie dostaną a to dlatego że jest taka ochronna blaszka gdzie potem mozesz sobie jakos odkurzaczem czy tez innym sposobem te odrobinki zgarnąć |
_________________ https://www.facebook.com/LeonByPover |
|
|
|
|
BuLaS
|
Wysłany: 16-01-2012, 22:32
|
|
|
Pokombinuje jutro ale za porady jak narazie dzieki
Po problemie dziś go zrobiłem w mgnieniu oka bez zabaw w rozwiercanie się czy coś w tym stylu po prostu dobry mocny śrubokręt i w miarę siły przekręcenie go , malutki kawałek plastiku mi wpadł ale miejmy nadzieje że nic się nie stanie. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|