Jako, że posiadam fabryczne 2dinowe radyjko i zamierzam zmienić na niefabryczne, poszukuję ramki [najlepiej w zestawie z przejściówką na ISO] 1dinowej. Znalazłem mnóstwo, tylko nie wiem, która będzie pasować. Większość ramek zaślepia nieużywaną przestrzeń, a ja poszukuję takiej z półką.
I tu moje pytanie:
Zamiennik z jakiego innego samochodu i rocznika mogę kupić?
Niestety nie posiadam konta na allegro co bardzo, niestety, ogranicza moje pole poszukiwań...
Gdzieś chyba już był temat o ramkach z kieszenią.
Ja taką kupiłem, i niestety zaczepy nie pasują. Ramka idealnie mieści się w dziurę, ale jest tam bardzo luźna. Trzeba troszkę porzeźbić, zeby kieszeń siedziała solidnie. Dodatkowo ten plastik nie jest zbyt gruby i łatwo się łamie.
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Radiant Red
Wysłany: 15-05-2012, 09:05
Popieram, ramka jest za luźna. Kupiłem identyczną od tego samego sprzedawcy i musiałem trochę pokombinować. Na szczęście udało mi się zamontować ją solidnie, estetycznie i co najważniejsze bez uszkodzenia czegokolwiek.
silverstar
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Jewel Green
Wysłany: 06-06-2012, 08:05
Zamontowałem ramkę z allegro. TAk jak sharky mówił trzeba pokombinować bo zaczepy górne ramki są za krótkie aby zaczepić się o górną blachę otworu w desce.
Przedłużyłem uchwyty poprzez doklejenie blaszek tworząc dłuższe i sprężyste zaczepy co daje solidne mocowanie. Przyzwoicie to wygląda ale jak to mówił ktoś na forum jeżeli ktoś jest super pedantem to nie jest ramka dla niego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum