posmarowanie drzwi aerozolem silikonowym niestety nie pomoglo, bo nadal drzwi przymarzaja,chyba,ze powinnam byla powtorzyc czynnosc, ale moze ktos ma pomysl jak sktutecznie zadzialac,zeby jednak uszczelka drzwi nie przymarzala
ktos mi poradzil,zeby posmarowac czyms tlustym np. wazelina,ale zbylam taka rade,bo znajomy kiedys tak zrobil i od paru lat drzwi mu zamarzaja na amen
Posmarować jeszcze raz, ale na czystą i suchą uszczelkę. Można powtórzyć.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Shakira [Usunięty]
Wysłany: 28-01-2007, 23:54
nie mam innego wyjscia, wsiadanie od strony pasazera jest troche niewygodne
A moja Pumka została dziś "wysmarowana" (w myjni) czymś... no właśnie, zapytałem co to takiego i pan odpowiedział: to silikon. Wysmarował tym wszystkie uszczelki (nawet te "pod" tylna klapą).
Shakira [Usunięty]
Wysłany: 30-01-2007, 15:36
myles auto w taka pogode?? hmmmm moze i ja to zrobie, bo moje auto jest biale od tego dziadostwa co sypia na drogach. mam taka fajna myjnie reczna ( na stegnach, dokladnie mowiac przy samym torze lyzwiarskim stegny) a nawiasem mowiac baaardzo dobra myjnia, osusza mi autko, wytra, dopieszcza i poprosze,zeby i mi popsikali tym silikonem
ta moja puma zadziwia mnie ostatnio, wczoraj popoludniu znowu przymarzly mi drzwi, wgramolilam sie od strony pasazera i nagle slysze,ze klamki sie zamykaja ( ci co nie wiedza, to nie mam otwierania z pilota-jeszcze ) no wiec co czynie? pociagam za klamke od pasazera, bo ta z mojej strony zamarzla a szkoda bylszarpac za ta klamke i pozniej inwestowac w zamek, i co widze? klamki znowu sie zamykaja, no to jeszcze raz otwieram a one ponownie sie zamykaja hahahah- skonczylo sie tak,ze jak wreszcie drzwi sie odmrozily to klamki sie uspokoily, dzis juz odmrazacza do zamkow uzylam i no problem, otworzylam samochod, ale drzwi padaka
Tak, myłem Pumkę w taką pogodę (teraz stoi w garażu ). Zapomniałem dodać, że silikon to nie wszystko co moja Pumka dostała w myjni. We wszystkie zamki został "wpsikany" odmrażacz.
No tak... jak się ma garaż to można sobie pozwolić
Moja Pumka jest brudna, ale nie będę jej myć, bo nie mam garażu. Na szczęście nie mam też problemu z uszczelkami.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
ja tez mylem ostatnio......za 6 pln....na Usrynowie.... no i mam garage
Shakira [Usunięty]
Wysłany: 31-01-2007, 13:35
ile??? jaw najlepszym przypadku 10pln na "karczerze"
Opoya polecam ta na stegnach, naprawde fachowo, troche duzo 24pln za samo mycie reczne, ale z hali wyjezdzasz sucha
oj chyba nalezaloby zalozyc nowy temat pt. "gdzie i za ile myjesz pumke?"
a z uszczelkami zazdroszcze wam, mialam sie wziac za przygotowania auta do zimy a tu jak nic skucha, a na brak garagu tez cierpie
ja Umylem na szybko.....bo wczesniej byla myta oraz byla cala mokra (nie bylo zaschnietego sycfu zeby szorować szczotką)... itez wlasnie na Karcherze.....za 3x2 pln umylem i oplukalem woda zdemineralizowana......czyli zero zaciekow...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum