Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Wysłany: 18-06-2008, 18:59 Kluczyk po raz kolejny ale odpowiedzi nie znalazłem
Witam serdecznie
Wiele już tu przeczytałem o kodowaniu kluczyków, ale niestety mój klucz posiada tylko jeden przycisk i dlatego nie znalazłem rozwiązania. Do klucza dołączony jest osobno pilot alarmu (prawdopodobnie oryginalny - ma logo Forda) i jeszcze jeden malutki kluczyk. Pytanie moje brzmi - czy mogę jakoś zaprogramować ten główny klucz, aby otwierał mi zamki zdalnie? A może wrzucić jakiś siłownik, aby zamki otwierały się z pilota od alarmu.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Wysłany: 20-06-2008, 17:53
Głupi jestem Już wiem co to jest tylko wstyd się przyznać. Podejrzewam, że jest to zwykła lampka ułatwiająca znalezienie zamka. Tylko nie świeci Ma ktoś taki kluczyk w Pumie? Czyli zostaje nadzieja w przerobieniu alarmu, tak aby ten otwierał zamki.
Kolor Pumy: Melina Blue
Wysłany: 21-06-2008, 10:43
W sumie ja mam 3 kluczyki. Jeden z taką lampka, aby trafić do zamka, gdy będzie ciemno:) drugi zwykły bez bajerów i trzeci serwisowy tylko do otwierania drzwi z blokadą silnika.
alusia74 [Usunięty]
Wysłany: 22-06-2008, 08:20
Ten kluczyk z lampką nie ma wbudowanego pilota do zamka centralnego, ten przycisk jest tylko do lampki. Mam taki kluczyk ale w foce w pumie tez występowały.
Kluczyki winny wyglądać następująco:
2.jpg kluczyk serwisowy
Plik ściągnięto 7236 raz(y) 3,38 KB
13.jpg kluczyk z pilotem zamka centralnego i alarmu
Plik ściągnięto 7238 raz(y) 7,71 KB
9.jpg kluczyk bez pilota, bez lampki, jedynie z immobilajzerem
Plik ściągnięto 7238 raz(y) 5,97 KB
7.jpg kluczyk z immo i z lampką (na fot. niema lampki)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum