Wysłany: 08-07-2008, 17:58 Cieknący płyn gdy klima włączona
Mam problem, własnie miałem odgrzybianie, ale nie o to chodzi, (wczesniej tego nie zauważyłem) otóż wczasieodgrzybiania silnik i klima były włączone, zauwżyłeł kapiący płyn w przedniej części samochodu (rejon chłodnicy) powąchałem i bez zapachu. Dodatkowo dość mocno coś kapało w środkowej części podwozia, też jakby płyn wodopodobny, czy to ma jakiś związek z klima?
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Wysłany: 15-07-2008, 16:03
Cytat:
A to że z przodu z chlodnicy kapie to troche dziwne
kapie też, tzn skrapla się na rogu samochodu, mniejwięcej pod reflektorem przednim po stronie pasażera, jest tam taka bańka metalowa, to osuszacz, też ma prawo skraplać sie na nim woda.
A ja ostatnio zauważyłem, ze mi sie puma "moczy" od środka. Pod dywanikami była woda!!!
Jak sie okazało to woda sie skrapla na nawiewie nad tunelem środkowym (pod konsolą) na nawiewie w miejscu łączenia plastików i ścieka po tunelu pod dywaniki. Obecnie puma sie suszy. Nie wygląda żeby sie zatkał odpływ bo od dołu tez wycieka. Spróbuje to uszczelnić - w foce to pomogło bo było tak samo.
ps, a jednak sie zatkał, przepchane i już działa.
Pusia napisał/a:
Sqad napisał/a:
No chyba że to coś słodkiego w smaku to może być i chłodniczy
myślisz, że ktoś to będzie próbował, czy jest słodkie ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum