czy to wada fabryczna? półka |
Autor |
Wiadomość |
cristopor [Usunięty]
|
Wysłany: 28-06-2008, 20:29 czy to wada fabryczna? półka
|
|
|
mam takie pytanie poniewaz 2 miesiace temu kupiłem pume i tylna pólka według mnie zamiast isc lekko w gore to opada zupelnie na dol i opiera sie o te plastiki co wyglada smiesznie niewiem czy tak poprostu one sa seryjnie robione czy to tylko u mnie bo ja mam dorobiona tylko jedna linke co idzie po srodku |
|
|
|
|
robertpuma1910
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
|
Wysłany: 28-06-2008, 22:07
|
|
|
Jakoś mało zrozumiale dla mnie opisałeś problem.
cristopor napisał/a: | tylna pólka według mnie zamiast isc lekko w gore to opada zupelnie na dol |
Tylna półka idzie na górę gdy otworzysz klapę bagażnika. Klapa ciągnie półkę poprzez 2 sznurki przytwierdzone do półki i zahaczane do klapy ( po bokach). Jeśli sznurki odczepisz od klapy to ta nie będzie podnosić półki.
cristopor napisał/a: | opiera sie o te plastiki co wyglada smiesznie |
Tutaj to już zupełnie nie wiem o co chodzi
Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem Twój problem. |
_________________ Srebrna strzała ----> Puma Stycznia 2008 i Października 2008
|
|
|
|
|
Dredania
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
|
Wysłany: 29-06-2008, 07:26
|
|
|
cristopor, najlepiej wrzuć fotkę. I używaj zdań z kropkami
Ogólnie półka idzie do góry ale np. u mnie nie jakoś mega wysoko (chociaż u mnie może to być też wina rozciągnięcia gumowych sznurków. |
_________________ |
|
|
|
|
CikCiak
& Tygrys
Kolor Pumy: Melina Blue
|
Wysłany: 29-06-2008, 09:10
|
|
|
Ogólnie linki są 2 po bokach klapy. Widocznie ktoś dorobił tą trzecią po środku:( a u Ciebie jedyną. |
|
|
|
|
Hadzi [Usunięty]
|
|
|
|
|
cristopor [Usunięty]
|
|
|
|
|
morgan
Pioneer Car System
|
Wysłany: 29-06-2008, 11:40
|
|
|
Dobre !!!! Ktoś miał niezły pomysł.Ogólnie jest mały problem z tylną półką ale każdy sobie w jakiś sposób zabezpiecza żeby nie spadała. Masz w półce dwa otwory po bokach i tam musisz mieć sznurki.Poszukaj w klapie haczyków i tam je zaczep. A tą gumę to możesz wykorzystać do zabezpieczenia zakupów w bagażniku . Pólka zawsze ci będzie opadać na dół bo masz głośniki. |
|
|
|
|
Hadzi [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2008, 15:49
|
|
|
cristopor, japiernicze... ale kaszana Zrób tak jak pisze morgan, a tam gdzie półka sie trzyma tylnich boczków zróba jakies zawleczki, wkreć śrubki czy coś takiego by te bolce nie wychodziły z mocowań. Niektorzy maja jeszcze prolbem ze spadajacymi sznurkami z klapy, ale to wszystko jest na forum i wistarczy sobie poszukac
http://klubpumy.pl/viewtopic.php?t=285
http://klubpumy.pl/viewtopic.php?t=2072 |
|
|
|
|
Danieloon
|
Wysłany: 21-11-2008, 14:33
|
|
|
Witam chciałbym się zapytać was w sprawie półki czy ona jest na jakiś zatrzaskach żeby nie wypadała????bo ja takich zatrzasków nie miałem jak kupiłem już Pume i jest problem bo w czasie jazdy półka potrafi wypaść ze swojego miejsca. I chciałbym takie zatrzaski kupić wie ktoś gdzie takie coś dostać? albo może ktoś chce sprzedać?? Pozdrawiam |
_________________ Danieloon |
|
|
|
|
tusia8510
Tempus fugit...
Kolor Pumy: Moondust Silver
|
Wysłany: 21-11-2008, 14:38
|
|
|
Danieloon moja tez w ogole sie nie trzyma i ciagle spada wiec juz jej nawet nie podnosze z bagaznika bo za sekunde by znów spadał, niestety nie mam w ogóle tych sznurków.
Tak na marginesie jak by ktos takie znalazł gdzies moze m dac znaka, bede wdzieczna |
|
|
|
|
nomka
&płomyczek
|
Wysłany: 21-11-2008, 14:57
|
|
|
Robicie dziurki i wkładacie w nie gwoździki. Było sporo opisów na forum i nawet fotek - wystarczy poszukać - chociażby w tym topicu |
|
|
|
|
Danieloon
|
Wysłany: 21-11-2008, 15:20
|
|
|
tusia8510, nomka, ale mi nie chodzi o sznurki bo sznurki to ja mam i się trzymają dobrze tylko mi chodzi o to jak półkę się wyjmuje tam są takie dwie blokady po lewej stronie i prawej żeby ta półka nie wyskakiwała. i nie mogę tego dostać nigdzie. Pozdrawiam |
|
|
|
|
nomka
&płomyczek
|
Wysłany: 21-11-2008, 15:24
|
|
|
Ja tez nie pisałam o sznurkach Nie masz w ogóle tych mocowań półki czy po prostu Ci nie trzymają? |
|
|
|
|
Danieloon
|
Wysłany: 21-11-2008, 15:36
|
|
|
nomka, jak byś mogła zrobić fotkę swojej półki to bym Ci pokazał o co chodzi. Może wytłumaczę tak. Jak mam półkę to po obu stronach są takie rolki i ta półka wchodzi na takich rolkach w te plastiki. I jak ja tą półkę włożę do tych plastików to nie mam tych blokad które trzymają tą półkę na właściwym miejscu i ona mi wypada. |
|
|
|
|
nomka
&płomyczek
|
Wysłany: 21-11-2008, 15:57
|
|
|
No i cały czas mówimy o tym samym
Oto fotka:
Nie ma tam fabrycznie żadnych blokad, są tylko te rolki, które wciskasz na miejsce - a jak są wyrobione to lubią wypadać.
Można sobie wykombinować własne blokady, przewiercając otworki i wykładając jakieś bolce (u mnie śrubki jak widać)
O to chodziło??? |
|
|
|
|
|