Czy da sie usunac przebarwienia lakieru spowodowane odchodami zwierzat?
Mialam "przyjemnosc" wjechac w odchody krowy jadac pewna wiocha. Odchody ubrudzily mi zderzak, blotnik, kolo, nadkole i prog. Wiekszosc zmylam woda mineralna od razu, ale jak sie dzis okazalo troche zostalo w okolicach progu przy drzwiach kierowcy. Nie widzialam tego wtedy. Na myjni recznej tez tego nie zauwazyli i nie domyli (a bylam tam ze 4-5 razy od tamtej pory). I teraz po kilku tygodniach jak zauwazylam i doszorowalam zostaly zolte odbarwienia na srebnym lakierze Pasta tempo tego nie doczyscila. Czy jest jakas szansa aby usunac przebarwienie? Czy musze sie pododzic z zoltymi plamami?
mialam zamiar odwiedzic znajomego lakiernika w przyszlym tygodniu z inna sprawa. Jesli wizyta dojdzie do skutku zapytam go, zgodnie z twoja sugestia, czy polerowanie pomoze. Jesli wizyta nie dojdzie do skutku to chyba musze przestac patrzec pod nogi/progi
skorpion81, wiesz, ja nie jestem lakiernikiem, ale tak mi ten pomysł do głowy przyszedł po tym jak napisałaś, ze pasta TEMPO nic nie pomogła. Lakiernicy maja specjalne pasty do polerowania lakierów.
Lakiernik powiedzial mi, ze nie da sie usunac tych odbarwien samym polerowaniem. Trzeba by bylo matowic, bo odbarwienie jest porzadne. Dalam sobie na razie z tym spokoj.
Nie chce matowic tego ani scierac, bo w wiekszosci to jest na progu od spodu. Tam dziala woda, brud, snieg itd wiec wole nie naruszac lakieru.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum