1- Skąd mogę sczytać jaki mam lakier, tak będę dawać klapkę co by dobrali jak najlepiej
na metalowej tabliczce pod maska jest symbol liczbowy i literowy (nie pamietam pod ktora pozycja, gdzies pod koniec), ale i tak lepiej jechac autem, bo oni i tak porownaja z wzornikiem
Kolin napisał/a:
2- Ma ktoś z was jakiś schemat demontażu przedniego zderzaka ?
ja co prawda nie sciagalam calego zderzaka, tylko poprawiałam dopasowanie. Musisz sciagnac grill i tam dostaniesz sie do mocowania z przodu. No i dwa po bokach, dostaniesz sie od strony nadkoli.
Co do kolejnosci odkrecania przy zdejmowaniu zderzaka to nie mam pojecia. na moj "chlopski" rozum to najlepiej po trochu popuszczac wszystkie mocowania. Ale moge sie mylic.....
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Wysłany: 12-12-2008, 21:47
Lakier z vin-u to tylko baza, taki był jak pumka była nowa, i to też czysto teoretycznie ponieważ w zależności od producenta lakieru może się on różnić.Wysoce wskazane jest aby to lakiernik dobrał Ci lakier.
_________________ Wir sind die Coolsten, wenn wir cruisen,
wenn wir durch die City düsen
Wysoce wskazane jest aby to lakiernik dobrał Ci lakier.
lakiernik, albo ktoś w dobrej "mieszalni". Mnie koleś nawet nie patrzył na cyferki. Wziął wzornik, przyłożył do auta w kilku miejscach i dobrał. I jest ok.
Najlepiej to dobrać sobie samemu - nie będziesz miał pózniej pretensji do nikogo, że zły lakier jest Ja przy swoim sam dobierałem i żadnej róznicy nie ma
Wysłany: 13-12-2008, 11:11
ar2r,
Dzięki bardzo
heavyfoot napisał/a:
Lakier z vin-u to tylko baza, taki był jak pumka była nowa, i to też czysto teoretycznie ponieważ w zależności od producenta lakieru może się on różnić.Wysoce wskazane jest aby to lakiernik dobrał Ci lakier.
To ja wiem, że może się różnic... Lakier będzie odpowiednio dobrany
Cytat:
lakiernik, albo ktoś w dobrej "mieszalni". Mnie koleś nawet nie patrzył na cyferki. Wziął wzornik, przyłożył do auta w kilku miejscach i dobrał. I jest ok.
Dokładnie dobry pan mieszalniowy zrobi to odpowiednio
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum