Witam! Gdy załączam wentylator, to słychać bardzo mocne trzeszczenie. Podejrzewam, że na 90% są to liście. I chciałbym zapytać, gdzie i w jaki sposób dostanę się do tego wiatraku? Czy znalazłaby się osoba, która by zobrazowała to wszystko? (Byłbym bardzo wdzięczny!!!) Na mechanice znam się mizernie i nie chciałbym sobie zrobić więcej szkód. Pozdrawiam!
Można się dostać od strony filtra powietrza. Jest z tym trochę gimnastyki, ale ja w swojej pumie wymieniłem w ten sposób cały silnik wentylatora nawiewu
Trzeba zdemontować cały ten "plastik" w który wkłada się filtr, dalej na dwóch śrubach trzyma się osłona wentylatora. Po jej zdjęciu masz silnik wraz z wentylatorem na wierzchu.
_________________ Naprawa laptopów, płyt głównych, urządzeń sieciowych, sprzętu estradowego i studyjnego, telewizorów i monitorów LCD... Poza tym reszta elektroniki po uzgodnieniu
Pumy już nie ma
Ja mechanikiem nie jestem, a udało mi sie Jedynie co mozesz zepsuć to połamanie obudowy filtra, albo rozszczelnienie klimy.
_________________ Naprawa laptopów, płyt głównych, urządzeń sieciowych, sprzętu estradowego i studyjnego, telewizorów i monitorów LCD... Poza tym reszta elektroniki po uzgodnieniu
Pumy już nie ma
Jak nie wie że da się to wyciągnąć przez filtr, to wykręci całą deskę rozdzielczą, i za to skasuje
Pumy już nie ma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum