Wysłany: 15-02-2009, 21:43 Ułamana rurka przy zaworze nagrzewnicy
Jade sobie wczoraj pumka, patrze a tu strzałka ostro wskakuje na czerwone pole... Zatrzymałem sie, pod maska pełno dymu... patrze a tu wylewa sie płyn chłodniczy z miejsca gdzie węże łączą sie z zaworem nagrzewnicy. Szczegóły na poniższych fotkach:
I pytanie - czy moge dokupić taka plastikowa rurke O co pytać jeśli pójde do sklepu z częściami
_________________ Naprawa laptopów, płyt głównych, urządzeń sieciowych, sprzętu estradowego i studyjnego, telewizorów i monitorów LCD... Poza tym reszta elektroniki po uzgodnieniu
Pumy już nie ma
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Pacific Green
Wysłany: 15-02-2009, 21:50
tak to sie dzieje w pumie też tak miałem poprostu plastik nie wytrzymuje przez taki długi czas takiej temperatury. nagrzewnicę masz do wymiany nic innego sie nie da zrobic nagrzewnica kosztuje w granicach 85zł wiec nie ma sie nad czym zastanawiac tylko od razu zamawiaj ją no i potrzebny ci bedzie płyn do chłodnicy
[ Dodano: 15-02-2009, 21:53 ]
pytaj o zawór nagrzewnicy do forda pumy. No i najlepiej polecam spuścić cały płyn chłodniczy i wlać nowego. Wszystko można bardzo ładnie i szybko zrobić samemu
Płyn już nabyłem , a że zrobie to sam to wiem . Wczoraj takiego zonka złapałem że masakra Impreza do nagłośnienia, z czego stół mikserski, lapek nim sterujący i część peryferi u mnie w pumie Nie dość że późno wyjechałem, chłopaki dzwonią że zespół sie zaczyna rozkładać, ślisko na drodze to jeszcze puma nawaliła Tyle dobrze że kilka km od domu...
Ps. chodziło mi właśnie o to czy musze nabyć cały zawór czy to jest jakaś osobna część. No ale już wszystko jasne, jutro zamawiam tego grata
_________________ Naprawa laptopów, płyt głównych, urządzeń sieciowych, sprzętu estradowego i studyjnego, telewizorów i monitorów LCD... Poza tym reszta elektroniki po uzgodnieniu
Pumy już nie ma
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Wysłany: 16-02-2009, 00:19
Miałem ten sam problem w noc przed wyjazdem na ubiegłoroczny zlot do Poznania.
Było tylko kilka godzin na znalezienie i zamontowanie nowego zaworu ,ale jakoś się udało
Tyle że od tamtej pory klima i nawiew dają jedynie ciepłe/gorące powietrze , ale jakoś czasu nie było żeby to poprawić.
_________________ Wir sind die Coolsten, wenn wir cruisen,
wenn wir durch die City düsen
Już naprawione Wymiana tego zaworu to raptem 30 min, ale jak na zlość kilka godzin później trafiło automat od rozrusznika
Pumy już nie ma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum