Wysłany: 19-05-2009, 11:30 piski, chrobotanie w zawieszeniu przód
Problem tak jak w temacie. Po wielu poszukiwaniach informacji w necie i nie tylko, doszedłem do wniosku że to mogą być łączniki stabilizatora oraz gumy stabilizatora, a więc przystąpiłem do wymiany. Okazało się że jedna z gum mogła wydawać taki dzwięk gdyż była trochę bardziej zużyta. Dodam jeszcze że piski dochodziły w momencie gdy było dość sucho i na nierównościach. Przy wymianie nasmarowałem gumy olejem i przez tydzień/ dwa było wszystko ok, teraz pojawiły się na nowo ale troszkę bardziej przytłumione, co mam robić? czymś innym posmarować? smarem jakimś? czy to może być coś innego?
Ostatnio zmieniony przez Gaydek 19-05-2009, 11:56, w całości zmieniany 1 raz
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 19-05-2009, 18:39
fpuma napisał/a:
gumy stabilizatora
a jakie założyłeś? oryginały czy zamienniki ?
_________________ Puma - była od IX 2004 do IX 2012
była Alfa Romeo 147 1.9 jtdm Nero Carbonio
jest Alfa Romeo Giulietta 2.0 jtdm 170 km
www.psycholog-lublin.com.pl
fpuma [Usunięty]
Wysłany: 20-05-2009, 08:04
ok i sory Gaydek, a co do gum to szczerze mówiąc nie wiem, kupowałem w sklepie i polecili mi te, czy oryginały to nie wiem,
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 20-05-2009, 11:03
ok, rozumiem, a ile w takim razie zapłaciłeś za nie, to wtedy będziesz wiedział czy masz ori? (ich cena to około 25-30 zeta szt)
oryginalne mają wewnątrz taką siateczkę-płótno, natomiast nie-ori tego nie mają, więc kiedy przesuwa sie w nich drążek stabilizatora, to mogą takie hałasy wydawać.
dlatego pytałem
a w ogóle o pojedz na te szarpaki to będziesz wiedział co jest nie tak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum