Klub Forda Pumy Strona Główna Klub Forda Pumy
istnieje od 2000 roku

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
sprzeglo do wymiany i dlawiacy sie silnik-POMOCY
Autor Wiadomość
cristopor
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2009, 22:39   sprzeglo do wymiany i dlawiacy sie silnik-POMOCY

Witam od jakiegos czasu zaczelo mi sie slizgac sprzeglo jest najprawdopodobniej do wymiany ale nie jest jeszcze az taka tragedia wiec jezdze ale niestety od paru dni mam taki problem ze czasami gdy dodaje gazu to przy mniej wiecej 2-3 tys obrotow zaczyna mi sie tak jakby silnik dlawic bo obrotomierz pokazuje ze silnik wchodzi bardzo powoli w obroty dajac duzo gazu no i bardzo znikome przyspieszenie i dopiero pozniej sie wkreca.
czy to moze byc zwiazane z tym slizgajacym sie sprzeglem bo wczesniej to obroty wchodzily normalnie tylko wolno przyspieszal a teraz czasem obroty powoli ida do gory
prosze pomozcie z gory dzieki :wink:

Misiek89 

Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 19-06-2009, 23:34   

Objawy slizgajacego sie sprzegla sa rozne. Ale na wyzszych biegach latwiej wyczuc ten brak mocy. I ze sprzeglem niema zartow bo jeszcze troche mozesz pojezdzic a jak rozleci sie podczas jazdy to bedzie nieciekawie. Nowe sprzeglo w Intercarsie do 1.7 to zaleznie od firmy ale w 1000 zl sie zamkniesz :) Pamietaj zeby od razu wymienic komplet tarcza+docisk+ wysprzeglik. bo na tym niewarto oszczedzac i lepiej zrobic wszystko za jednym razem, bo troche klopotu z demontazem jest.
Pozdrawiam!

cristopor
[Usunięty]

Wysłany: 22-06-2009, 20:40   

bylem na diagnostyce i akurat slizgajace sie sprzeglo nie jest zwiazane z silnikiem. silnik chodzi nie tak jak powinien a oni nie wiedza dlaczego i to mnie smieszy... :cry:

Odpowiedz do tematu