Wysłany: 19-06-2009, 22:39 sprzeglo do wymiany i dlawiacy sie silnik-POMOCY
Witam od jakiegos czasu zaczelo mi sie slizgac sprzeglo jest najprawdopodobniej do wymiany ale nie jest jeszcze az taka tragedia wiec jezdze ale niestety od paru dni mam taki problem ze czasami gdy dodaje gazu to przy mniej wiecej 2-3 tys obrotow zaczyna mi sie tak jakby silnik dlawic bo obrotomierz pokazuje ze silnik wchodzi bardzo powoli w obroty dajac duzo gazu no i bardzo znikome przyspieszenie i dopiero pozniej sie wkreca.
czy to moze byc zwiazane z tym slizgajacym sie sprzeglem bo wczesniej to obroty wchodzily normalnie tylko wolno przyspieszal a teraz czasem obroty powoli ida do gory
prosze pomozcie z gory dzieki
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 19-06-2009, 23:34
Objawy slizgajacego sie sprzegla sa rozne. Ale na wyzszych biegach latwiej wyczuc ten brak mocy. I ze sprzeglem niema zartow bo jeszcze troche mozesz pojezdzic a jak rozleci sie podczas jazdy to bedzie nieciekawie. Nowe sprzeglo w Intercarsie do 1.7 to zaleznie od firmy ale w 1000 zl sie zamkniesz Pamietaj zeby od razu wymienic komplet tarcza+docisk+ wysprzeglik. bo na tym niewarto oszczedzac i lepiej zrobic wszystko za jednym razem, bo troche klopotu z demontazem jest.
Pozdrawiam!
bylem na diagnostyce i akurat slizgajace sie sprzeglo nie jest zwiazane z silnikiem. silnik chodzi nie tak jak powinien a oni nie wiedza dlaczego i to mnie smieszy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum