Witam drogich klubowiczow oraz wszystkich przegladajacych forum.
Zbliza sie sezon letni,a wraz z nim chec zmian w naszych autach.Jestem posiadaczem malego szybkiego forda pumy od zeszlego lata.W ta wiosne chce zmienic alu ze standardowych wiatrakow 15 cali,na 16-scie.Zastanawiam sie jednak nad profilem opony.Do szestnastki,siedmio calowej na pewno wstawie czterdziesci piec profil,bo tak przewiduje ksiazka,ale czy uda mi sie zalozyc na nia piecdziesiat profil i czy bedzie to funkcjonowac?
Prosze o podpowiedz kogos,kogo nurtowal taki problem.Pozdro wielkie.
lewadzki [Usunięty]
Wysłany: 23-02-2010, 15:27
ja mialem na 17" 205/50 udalo sie upchac na styk, ale w pumie po lifcie, przed liftem nie pasowalo
Za duże. Dobry rozmiar do 16" felg to 205/45. Większy jest za wysoki.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Dzieki wielkie za wasze podpowiedzi.Nie ma ich za wiele,ale nie zawsze liczy sie ilosc.pozdro.
[ Dodano: 26-02-2010, 21:07 ]
W zasadzie to mam jeszcze pytanie w tej kwestii...Znalazlem fajne felgi firmy bopss i osadzenie na piaste to et38.Opony ktore mnie interesuja to jak juz wspomnieliscie pasujacy rozmiar 205\45r16 i firma yokohama s-drive.Czy przy takim osadzeniu nie bedzie klopotu przy skrecaniu kol?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum