napisali "Zdalne odcięcie pompy paliwa i obwodu elektrycznego - wysyłając sms'a o odpowiedniej treści możemy skutecznie unieruchomić pojazd odcinając dopływ paliwa oraz obwód elektryczn".
Czy to jest realne ?? I czy szkodliwe ?? Orientujecie się na jakiej zasadzie może to działać i czy ciężko podłączyć ??
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 02-03-2010, 14:31
Ja mam u siebie zamontowane ręczne odcięcie pompy paliwa zamontowane w dogodnym i TAJNYM miejscu wychodze z pumki, przełączam przełącznik i nawet jak chce się odpalic samochód to do silnika niedociera paliwo. A jak na włączonym silniku się przełączy to silnik sie dusi i wkońcu gaśnie.
Więc prawdopodobnie to działa jak taki automatyczny przełącznik tylko go trzeba podpiąć w odpowiednim miejscu.
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 02-03-2010, 18:30
Nie ma linku Już taką pumke kupiłem, ale wg mnie kable ida chyba do skrzynki z bezpiecznikami i tam gdzieś są podłączone. Byś musiał sprawdzić który jest od pompy paliwa i zrobić obejście ze zwykłym przełącznikiem ukrytym w dogodnym miejscu
Pusia
Silnik Pumy: 1.6
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: India Yellow
Wysłany: 03-03-2010, 10:49
Zadzwoń do CLIFFORD-a, ja u nich zakładałam alarm (1.500 zł.) i miałam to odcięcie zrobione + bagażnik na pilota (bo fabrycznie nie było tego w mojej pumie).
+ jeszcze domykanie szyb
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum