Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Wysłany: 16-03-2010, 11:25 ET ?
Witam, mam zamiar kupić felgi http://www.allegro.pl/show_item.php?item=949096972
nie jestem pewien czy będą pasowały do pumki z uwagi na ET 20 nie wiem czy nie będą wystawały albo obcierały o nadkole albo o MacPehersona?
Proszę o rady odnośnie ET, rozmiaru 16" i pierścieni centrujących?
Proszę o rady odnośnie ET, rozmiaru 16" i pierścieni centrujących?
witam
Radziłabym niekupowac z allegro albo sprawdzić wszystko 3 razy zanim kupisz. Ja kupiłam z allegro razem z pierścieniami, wszystko miało sie zgadzać wymiary były ok felgi do pumki. Po zakupie niedało się zamontować tył był ok a przód niestety obcierał. Na szczęście dało sie odesłać ale koszy wysyłki to moja strata.
luc, wymiary są dobre (ET*, średnica, szerokość), ale skoro są to felgi do Peugeota, to prawdopodobnie konieczne będzie założenie pierścieni centrujących. Puma ma średnicę piasty 63.3 mm, a te felgi prawdopodobnie mają otwór 65.1, ale dowiedz się o to (na lato mam felgi od Peugeota i mam do nich takie pierścienie). Pierścienie bez problemu kupisz na Allegro.
*ET moich felg to 16, więc 20 jest jeszcze z zapasem.
alexa, po pierwsze Twój post nie wnosi nic do tematu, po drugie, skoro się nacięłaś, to nie znaczy, że wszyscy sprzedawcy są nierzetelni. Poza tym, może to nie wina sprzedawcy, tylko źle dobrałaś parametry felg. Na przyszłość - zaznaczaj czas wygaśnięcia postu nie wnoszącego nic do tematu!
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Wysłany: 16-03-2010, 19:53
Dziękuję bardzo Opoya, właśnie na taką odpowiedź czekałem możesz mi jeszcze doradzić jakie opony wysokość i szerokość - wybór trudny z troski w/w obcieranie lub komfort jazdy
Dzięki
Ja mam na lato 205/45. Wprawdzie są nieco większe niż zalecane, ale 205/40 są mniejsze, a mniejsze z definicji odpadają. Można jeszcze pomyśleć o 225/40 (mniejsza różnica niz 205/45), nie powinny być za szerokie.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum