mareczekjot
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 31-05-2010, 13:44 Problem z podłączeniem radia
Witam,
A więc tak, kupiłem Pumkę (śliczną:)) z wyciągniętym radiem fabrycznym (prawdopodobnie 6000cd). Kupiłem sobie zaślepkę + przejściówkę z instalacji forda na iso i podłączyłem radio JVC. W drzwiach przednich głośniki są (widzę je przez maskownicę) natomiast w tylnych bez rozkręcania całego boku nie jestem w stanie stwierdzić. W czym problem? A mianowicie dziala mi tylko pod tym radyjkiem głośnik od strony kierowcy, od strony pasażera oraz oba tylne nie działają. Pytanie: Czy możliwe jest to, że ta przejściówka komplikuje sprawę i daje na głośniki tylko jeden kanał (lewy przód) a reszta kanałów jest martwa? Czy ktoś miał podobny problem?. Ja domyślam się że niestety chyba mam zerwaną w jakimś miejscu instalację audio, chyba że któś miał taki problem i tkwił on w przejściówce. Dodam że ustawienia radia są ok, a w drzwiach zacznę grzebać tylko jeśli będzie to konieczne. Proszę o radę i opinie.
Możliwe, że przejściówka komplikuje sprawę, szczególnie, że nie działa jeden kanał. Sprawdź miernikiem czy na wyjściu z przejściówki (w miejsach odpowiednich do wyjścia na prawy kanał) jest napięcie - dla ułatwienia porównaj z lewym kanałem. Miałam kiedyś tak, że prawy głośnik w drzwiach działał od czasu do czasu (a właściwie nie działał czasem). Winna była kostka łącząca głośnik z resztą instalacji, ale okazało się to po rozebraniu drzwi - gdy wymieniałam głośniki. Z tyłu głośniki widać przez kratkę, jak chcesz, zamieszczę zdjęcie.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
mareczekjot
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 31-05-2010, 20:00
Bardzo proszę o zdjęcia. Z tym miernikiem zrobię tak jak powiedziałas.
Tak wygląda prawa kolumna, są takie ponoć we wszystkich Pumach, ale Pumy bez rozszerzonego audio nie mają wyciętego otworu na dolny głośnik. Moja miała, stąd miejsce na dół (na zdjęciu - góra fabryczne, dół Signat, dodatkowo niewidoczne na fotce zwrotnice dzielące pasmo, góra jest wysokotonowa, doł niskotonowy).
A tak to wygląda po zamontowaniu boczków. W mojej Pumie dodatkowa kratka na dole, na dolny głośnik, "zwykłe" tego nie miały. Przez górną kratkę dobrze widać górny głośnik oraz mocowania kratki i głośnika.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum