moze ma to z tych nowych focusow i mondeo tam daja serie Sony
Łysy1985 [Usunięty]
Wysłany: 22-01-2010, 18:56
Sorki. Pomyłka, źle napisałem w poprzednim poście. Chodziło mi o to że będzie grało samo radio bez dodatkowego wzmacniacza. A co do głośników w półce to chciałem tam zamontować, ponieważ poprzedni właściciel już tam wsadził głośniki.I teraz jak je wyjmę, to zostaną dziury. Więc chyba pozostaje mi kupić nową półkę? A głośniki zamontować w bokach
A poza tym chciałbym dowiedzieć się, jak się wygłusza tylne skrzynki?
IMO kup nową (używaną) półkę, a głośniki zamontuj w boczkach.
Jeśli pytasz o wygłuszenie oryginalnych skrzynek pumowych, to u mnie wyglądało to tak (w trakcie zmiany głośników):
Zasadniczo w Pumie powinny być takie właśnie kolumny. Pumy z rozszerzonym zestawem audio (można było takie zamówić przy kupnie, tak miała właśne moja Puma) miały sześć głośników, w tym cztery z tyłu. "Zwykłe" Pumy mają takie kolumny, ale dół nie ma wyciętego otworu na głośnik. Gdzieś na forum jest fotka bez wyciętego dołu.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Dobra..to teraz ja mam prośbę
Chciałem przeznaczyć ok 500zł na radyjko...do mojego st200 Jako, że jestem zupełnie zielony to mam z tym wielki problem.
Od razu mówię, że umiem używać opcji 'szukaj' ale nie mogę znaleźć interesujących mnie informacji.
Kiedyś ktoś pisał coś o jakimś radyjku niezbyt znanej firmy o b.dobrych parametrach dzwięku..chyba Opoya..?? Nie pamiętam marki tego radyjka...?
Zacznijmy od tego co mam i co wiem
Przód+tył jakieś lepsze głośniku Hertza + gwizdki z przodu (też Hertza). Ładnie graja nawet na tym radyjku co mam.
Co musi mieć nowe radyjko:
- dobry dźwięk, możliwość podłączenia wszystkich głosników łącznie z gwizdkami..nie wiem jak to teraz jest podłączone więc się nie śmiejcie Na pewno wzmacniacza żądnego nie ma.
- wejście USB lub na karty SD, microSD...cokolwiek
- Odtwarzacz CD/MP3 (DVD będzie dodatkowym atutem ale nie wiem czy cenowo już da rade)
- bluetooth będzie dodatkowym atutem
- zielony kolor podświetlenia mile widziany.
- możliwy pilocik.
Z tych dodatkowych atrakcji jestem w stanie zrezygnować w zamian za dobry dźwięk
Chyba tyle...może znacie coś fajnego w tej cenie...?
[ Dodano: 02-02-2010, 23:42 ]
Aha..ten budżet 500zeta to tak maks myślę...jak będzie coś fajnego za 300zł to będzie super
[ Dodano: 02-02-2010, 23:44 ]
Za ok 500zł z serii TV/DVD są jakieś PEIYINGi...cokolwiek to jest...jest to coś warte uwagi?
_________________ "Tuning to Twój wróg"
seryjne 277PS i 367Nm ;]
------------------------------
!!=-~Speedy~-=!!
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 03-02-2010, 01:51
Na wstępie odpuść sobie wszystkie wynalazki typu Peeing Szkoda kasy. Co z tego, że mają wszystkie bajery i kosztują 200 czy 300 zł jeśli konkurencyjne produkty markowych firm kosztują 2 razy tyle. Dlatego ludzie to kupują, ale potem przeklinają jak zacznie się sypać. Radia niekupuje się co miesiąc więc warto zainwestować w cos markowego by potem delektować się dzwiękiem wydobywającym się z kazdej strony
Ja ze swojej strony moge z czystym sumieniem polecic produkty Clarion'a a konkretniej:
http://allegro.pl/item908...ia_rca_usb.html
Napewno nie będziesz zawiedziony. Sam niedawno wymieniałem całe audio w mojej pumce i zaczełem od radia. Na rynku obecnie jest wielki wybór, ale produkty Clariona mają coś w sobie Może prostota wykonania nie robi szału jak konkurencyjne Pioneery czy Kenwood'y świecące na milion kolorów, ale przecież nie o to chodzi.
3 pary wyjść RCA są przyszłościowym rozwiązaniem. Sam kupując radio i będąc wtedy laikiem sceptycznie patrzałem na nie ( w moim modelu są 2 pary - dbb288) - lecz dla porównania konkurencyjne produkty innych firm posiadały 1xrca lub góra 1 parę.
Po drugie USB 2.0 - niby standard w dzisiejszych czasach i mało kto zwraca na to uwagę, bo przecież USB to USB. No ale musze przyznać że różnica między 1.1 a 2.0 szczególnie przy przewijaniu utworów i wyszukiwaniu jest ogromna. Ale dużo też zależy od Pendrive'a, bo sam miałem z początku budżetowego kingstona i troche muliło, ale po przesiadce na Sandisk'a daje rade
Ale co najważniejsze to radyjko ładnie gra, i mimo że wydaje się trudne w obsłudze po kilku dniach obsługa jest banalna. Sam jestem takim człowiekiem, że musze wszystko wymacać w podobnej cenie i dopiero wtedy podejmuje decyzję, choć to czasem jest czasochłonne A że z radiami mam do czynienia na codzień to mam dużo czasu na testowanie nowinek
Dla przykładu - ostatnio dostaliśmy nowy model Pioneera - niepamietam dokładnie symbolu ale w cenie 999zł. Niby jedno z najdroższych radii w sklepie, ale co z tego jak uruchomienie najprostrzej funkcji by usłyszeć cokolwiek z głośnika zajęło 20 min + drugie tyle czytania instrukcji Może ten ogrom funkcji jest dla jednych zaletą, ale dla mnie ważniejsza jest ergonomia obsługi, bo niechodzi o to by podczas jazdy zagłębiać się w instrukcje jak przełączyć następny kawałek
A co do podłączenia to ciężko coś poradzić, ale prawdopodobnie jeśli wszystko śmiga pod radiem bez wzmaka to powinno być Plug&Play, chyba że masz seryjne radyjko to wtedy nieobejdzie się bez ramki i przejściówek Ford-ISO.
Speedy, mówiłam o radiu Blaupunkt Travelpilot z GPS. Tyle, że nie ma ono żadnych bajerów typu USB, mp3, pilot czy podobne. Ale jak dla mnie jest wystarczające. Podświetlone na zielono, produkowane dla Forda, z CD (bez DVD).
Po wymianie głośników (przód szerokopasmowe, tył podział pasma z osobnymi głośnikami do niskich i wysokich tonów, aktywny sub w bagażniku), wymieniłam na chwilę radio, zamieniając na oryginalne fordowskie 7000. I byłam w szoku, bo różnica była wręcz drastyczna, na korzyść Blaupunkta.
Jak interesuje Cię temat, to daj znać, napiszę więcej.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
ja ostatnio interesowałem się radiami tak w cenie do 400zl i z tego co poczytałem to najczęściej polecane były Clariony i JVC. Jako że Clarion nie odpowiada mi wizualnie więc zdecyduję się chyba na tego JVC: http://cokupic.pl/opinie/...129e5383903863c
który zbiera bardzo dobre opinie. ewentualnie wersja R401, która różni się chyba tylko tym, że nie ma zmiennego koloru podświetlenia. powinno spełnić twoje wymagania poza pilotem i czytnikiem kart SD
pluszek01 [Usunięty]
Wysłany: 01-08-2010, 14:55
Hmmm radyjko::0 Jednostka sterująca to Pioneer Deh P85BT , do tego wzmacniacz sinuslive sla 1500 , kondensator 2F , tuba infinity kappa perfect 30cm . Przód 13" alpine , gwizdki alpine . Tyl półka signat ,gwizdki alpine . W boczkach z tylu nie mam pojęcia co jest . Efekt 145 Db . Falujący dach i kocioł w głowie w trakcie jazdy . Niestety wyprzedaje swoje car audio żeby zmienić nieco wygląd pumy .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum