Noooo... I wlasnie na takiego posta czekalismy Duzo bylo pracy z wymontowaniem i powtornym zamontowaniem elektrozaworu? Laik z jedna prawa i jedna lewa reka powinien sobie z tym poradzic?
Tomko
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Wysłany: 18-11-2010, 13:42
sam na takiego posta kiedyś czekałem i się nie doczekałem
jeśli chodzi o samą prace to nie było to w żaden sposób skomplikowane, jestem laikiem w tych kwestiach a jak widać poradziłem sobie bo efekt zamierzony jest:)
schodzi się czasowo bo ja np. wymontowywałem całą przegrode podszybia czy jak to się tam nazywa żeby mieć pełen dostęp do zaworu. tutaj jest tylko troche pracy z odkrecaniem a potem to bajecznie prosta sprawa, kombinerki odciągasz zaciski na przewodach które doprowadzają płyn do zaworu, zsuwasz przewody i po sprawie. sam elektrozawór nie składa się ze zbyt wielu elementów więc łatwo go rozkręcić, wyczyścić i złożyć. dużego ubytku płynu nie zaobserwowałem więc nie było trzeba nic uzupełniać. życze przyjemnej pracy tym którzy mają ochotę się za to wziąć. zawsze zanim się wykosztujecie możecie sprawdzić czy to pomoże. pozdrawiam
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 19-08-2013, 11:58
Odkopię temat. Mam następujące objawy:
Czasami zdarza się, że pomimo włączonego nawiewu max na zimne, leci mi ciepłe powietrze. Bywa również odwrotnie - nawiew na max ciepłe, a leci mi letnie.
Ponadto strzałka temperatury wędruje sobie bardzo wysoko na skali, albo bardzo nisko.
W momencie, gdy powietrze zaczyna lecieć takie, jak powinno wg ustawień, strzałka błyskawicznie wędruje ku środkowi skali.
Ponadto ubywa mi płynu chłodniczego. Około szklanki na miesiąc. Brak zaobserwowanego źródła wycieku, pomimo poszukiwań. Niedawno wlałem specyfik do zalepienia dziur w układzie chłodniczym, czego bardzo żałuję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum