Klub Forda Pumy Strona Główna Klub Forda Pumy
istnieje od 2000 roku

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Alternatywa dla Pumy?;p
Autor Wiadomość
Ognisty 

Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Jewel Green
Wysłany: 27-12-2010, 20:41   

Pusia napisał/a:
Hmm, ta mazda jest po prostu ... brzydka

Hehe jedno zdanie a przesłanie jakże piękne.

Nie można porównywać dwóch klas samochodów combi i coupe, kazda ma wady tak duże jak druga zalety.

justynka5000 

Wysłany: 27-12-2010, 21:08   

Pusia napisał/a:
Hmm, ta mazda jest po prostu ... brzydka :???:

Dokładnie:D Korek kupuj lepiej mazdę bo jak ktoś chce kupic pumę to lepiej dla niego i dla pumy:D jak po prostu będzie zakochany w tym aucie;p albo chociaż bardzo będzie chciał je miec. Puma to nie jest auto, które kupuje się po to by było praktyczne, wygodne , rodzinne, duże i tp.

samwsz 
&Iza

Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 27-12-2010, 21:50   

Przejedź się Pumą, a wtedy docenisz co to znaczy "koci pazur"... :razz:

Pusia 

Silnik Pumy: 1.6
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: India Yellow
Wysłany: 27-12-2010, 23:22   

Korek napisał/a:
oj nie..;p. z tym się w żadnym wypadku nie zgodzę;P. nie jest wyzywająca tak jak Puma i tyle;p

wyzywający to jest mój Tiburon a nie puma :P

Puma jest ładna, ma w sobie to coś.
Ale coupe nigdy nie będzie tak praktyczne jak kombi.

Jeśli puma Cię nie urzekła to weź lepiej auto ojca.
Lepiej dla Ciebie i dla ... pumy :D
Pozdrawiam.

Korek 

Wysłany: 27-12-2010, 23:57   

hehe:d widzieliście kiedyś samochód kombi:D? Mazda to hatchback:P. dobra o gustach sie nie rozmawia..:p. mnie się podoba, mojej dziewczynie też wiec jest ok:P. Justynko nie kupuje samochodu po to by było
justynka5000 napisał/a:
praktyczne, wygodne , rodzinne, duże i tp.
tylko by było dobre. oki temat do zamknięcia bo mnie zlinczują tu niedługo:P.
a i jeszcze odp na coś co wcześniej mi umknęło.

[ Dodano: 28-12-2010, 00:08 ]
lewadzki napisał/a:
hehe.
:roll:
dzieciak ile ty masz lat ??
niech zgadne 18 ?? i pewnie to co tatus powie to robisz??
dobra nie nabijam sie , ale akurat to co pokazales jako alternatywe dla pumy to jest totalnie nie trafione...

nie mam 18 lat.. skończę za pół roku 22. dla Ciebie to pewnie jestem gnojek ale od 3 nie mieszkam z rodzicami i zapewniam Ci że ostatnią rzeczą jaką robię jest słuchanie ojca. to ja go zapytałem czy nie chciałby sprzedać mi auta. napisałem Ci gdy napisałeś 1 posta że ja nie porównuje tylko tych samochodów ale też to że muszę go najpierw znaleźć potem pewnie włożyć kupę kasy by go zrobić i dopiero będę z niego zadowolony. a jak napisałem mam 21,5 lat studiuje, sam się utrzymuje i raczej nie miałem się kiedy zbytnio dorobić. wiec chyba lepiej kupić auto w które nie będę musiał ładować kupy kasy niż celować czy trafie na dobry egzemplarz i będę miał do zrobienia w nim tylko nadkola czy jakiś szmelc który mnie zrujnuje. może następnym autem będzie M3 MPS;))

Zahariash napisał/a:
Alternatywa dla Pumy ? TO !!! ??? :584: :603: :593: :585: :599: :509: :517: :059: :urban: :561: :kosci:
Korek faktycznie sam nie wiesz co chcesz, a już na pewno nie pałasz miłością do Pumy. Taką samą mazdę ma kumpel z pracy. Jeździłem tym i powiem Ci Korek, że osobiście uważam,że to auto jest dla kierowców - domatorów. U mnie ten samochód nie wywołał żadnych doznań. Ani podczas przyśpieszania, hamowania, ani podczas pokonywania zakrętów. W porównaniu do Pumy, jest to "amerykański krążownik" (wiem, przesadziłem). Chce tylko powiedzieć, że tym autem przyjemnie buja, jest wygodne, przestronne, dobrze tłumi nierówności, no i zapakujesz całą rodzinę razem z psem i bagażami. Jeśli takiego auta potrzebujesz, to bierz je.
Jeśli jednak chcesz odczuwać przyjemność z prowadzenia, posiadania i bycia zauważalnym na ulicy, to szukaj Pumy. Furorę zrobisz Pumą, zatrzymując się w jakiś małych miejscowościach i wioskach-gwarantuję Ci to. Fajne uczucie jak zatrzymasz się, aby kupić coś ze sklepu, na jakimś zadupiu, i po wyjściu widzisz gapiów przy aucie i pytania co to za auto itp. Miałem tak kilkakrotnie, lewadzki też był nawet raz świadkiem :570:
Przemyśl sobie na spokojnie temat, zadaj sobie kilka podstawowych pytań,np:
- do czego jest mi samochód potrzebny ?
- praktyczny czy oryginalny ?
- czy częściej jeździsz sam, czy może często i gęsto wozisz pasażerów ?
- ekonomiczny maślak, czy narwany pijaczyna ? :grin:
- nudna i spokojna jazda, czy może jednak dreszczyk emocji przy wyprzedzaniu innych ?
Trochę podkolorowałem tendencyjnie :568: , ale uwierz mi, wydaje mi się że jesteś zbyt młody, aby jeździć takim stosunkowo nudnym autem. Ale może się mylę, to ma być Twój wybór.

część odp na Twoje pytania/ stwierdzenia są w innych odpowiedziach. jak już pisałem wcześniej gdy nie wpadłem na pomysł odkupienia auta od starego byłem przekonany do Pumy i sam starałem się jej bronić przed innymi. autem nie jeździ mi się źle pewnie że nie jest to auto typu coupe ale nie można mieć wszystkiego. stwierdzenia że zapakuje całą rodzinę i psa nie będę komentował:p. od początku stwierdzałem że osiągami i prowadzeniem nie ma co aut porównywać.. ale nie znaczy to że trzeba nią jeździć spokojnie i ekonomicznie.. jak mi sprzedaż swoja Pumke za 12tys to nie ma problemu, zostaje przy Pumie:d. a po zdjęciu emblematów wiele osób nie wiedziałoby co to za auto. jak już pisałem nie jest to passat ani golf nie spotyka się go co kilkanaście minut na drodze.. i na pewno nie jest nudne:) i na pewno lepiej wygląda w środku bo Pumka ma prawie identyczną deskę jak fiesta i courier.. pozdro..;)
Ostatnio zmieniony przez Korek 28-12-2010, 01:13, w całości zmieniany 3 razy  

Zahariash
[Usunięty]

Wysłany: 28-12-2010, 00:10   

Tam od razu do zamknięcia. Nikt Cię nie zlinczuje. Nawiązując do Twojego posta, to rozbawił mnie mój kumpel. Jak się go zapytałem, czemu takie auto kupił, to powiedział że ten mu pasuje, bo nie lubi kombi :grin:

Agunia 
Gumiś To Fajny Miś

Wysłany: 28-12-2010, 00:23   

bierz auto ojca , a docinki pumiarzy olej :P

Korek 

Wysłany: 28-12-2010, 00:30   

chociaż ktos :564: Łódzka solidarność:d:d:d

Agunia 
Gumiś To Fajny Miś

Wysłany: 28-12-2010, 01:14   

buhahaha nie zauważyłam że z Łodzi jesteś... No to tym bardziej nimi sie nie przejmuj :) Pume teraz ciężko znaleźć w nienaruszonym stanie, to jest stare autko, kurcze pogódźcie się z tym. Auto twojego ojca według mnie jest beznadziejne buhehe niedorobiony kombiak :) Ale to sie ma Tobie podobać. Przede wszystkim nie będzie wieczną skarbonką... Kiedyś kupisz sobie coupe, które może nie koniecznie będzie ponad 10-letnie :) a tak jak pisałeś koniki zawsze można jakoś dołożyć i nie chodzi mi tutaj o naklejki "4.0" :)

Snaco 
&Sadzik C4 VTS

Wysłany: 28-12-2010, 07:21   

tylko 5.0 ;-)

[ Dodano: 28-12-2010, 07:27 ]
a moze coś takiego? i rodzinne i po ścigać się można?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aEl-VQdPTdw&feature=related[/youtube]

lewadzki
[Usunięty]

Wysłany: 28-12-2010, 08:34   

Pusia napisał/a:
wyzywający to jest mój Tiburon a nie puma

i znowu dolujecie chlopaka

ja sobie daje spokoj bo smiac mi sie chce jak to czytam, odezwe sie jak cos mnie rozbawi, ale chlopak jest jakis dziwny ( moje osobiste odczucie )

P.s. kup tigre sa tansze od pumy , wiec za 12 kupisz w dobrym stanie :twisted:

Natka
[Usunięty]

Wysłany: 28-12-2010, 08:57   

Przyznaję się, że mnie również interesowała mazda. Jednak po głębokiej analizie i zobaczeniu pumy, tigry i 323f najbardziej "wciągnęła" mnie Puma. Ma to coś... - absolutnie nie krytykuję mazdy jednak 323f z chowanymi lampkami (nie z powodu lamp) robiła na mnie większe wrażenie. A co do Pumy niezłej jakości to przed zakupem zjeździłam całą Polskę oglądając 5 szt. i 3 z nich były do wzięcia (stan był ok). Wydaj mi się, że jeżeli zdecydujesz się na Mazdę z pewnej ręki to będziesz zadowolony, jeżeli jednak Twoim marzeniem jest PUMA to myślę, że za tą kwotę znajdziesz jakąś 1,7 w stanie bdb.

Korek 

Wysłany: 28-12-2010, 14:22   

lewadzki napisał/a:
Pusia napisał/a:
wyzywający to jest mój Tiburon a nie puma

i znowu dolujecie chlopaka

ja sobie daje spokoj bo smiac mi sie chce jak to czytam, odezwe sie jak cos mnie rozbawi, ale chlopak jest jakis dziwny ( moje osobiste odczucie )

P.s. kup tigre sa tansze od pumy , wiec za 12 kupisz w dobrym stanie :twisted:

zapewniam Cie że nikt mnie nie dołuje. nie jestem małym dzieckiem nie potrzebuje akceptacji środowiska.. auto ma się podobać właścicielowi..

i nie wiem czy to Ty to zauważyłeś ale ja tu jestem.. wiec jak piszesz o mnie to zwracaj się do mnie.. i chętnie posłucham dlaczego jestem jakiś dziwny (pewnie dlatego że chce kupić inny samochód niż Puma:D)

Tigra jest jeszcze starszym autem niż Puma, ma gorszy silnik i na ulicach jest ich porównywalna ilość jak Mazd, jest mniejsza i ma gorsze wyposażenie.. wiec skoro nie chciałem Pumy(lepszego auta) to po co dajesz mi propozycje słabszego?

Natka napisał/a:
Przyznaję się, że mnie również interesowała mazda. Jednak po głębokiej analizie i zobaczeniu pumy, tigry i 323f najbardziej "wciągnęła" mnie Puma. Ma to coś... - absolutnie nie krytykuję mazdy jednak 323f z chowanymi lampkami (nie z powodu lamp) robiła na mnie większe wrażenie. A co do Pumy niezłej jakości to przed zakupem zjeździłam całą Polskę oglądając 5 szt. i 3 z nich były do wzięcia (stan był ok). Wydaj mi się, że jeżeli zdecydujesz się na Mazdę z pewnej ręki to będziesz zadowolony, jeżeli jednak Twoim marzeniem jest PUMA to myślę, że za tą kwotę znajdziesz jakąś 1,7 w stanie bdb.

jak już pisałem.. Puma nie była marzeniem:p. była autem które chciałem mieć..:)

lewadzki
[Usunięty]

Wysłany: 28-12-2010, 15:27   

nie napisałem ze jesteś dziwny bo nie chcesz pumy, bo sam już dawno nie mam pumy, ale puma a to cos z japonii to jakieś nieprozumienie.

Fakt tigr jezdzi więcej niż pumek , ale chyba nie więcej niż mazdy, hmmm co do rocznika, tigre jakoś w 2000 nadal produkowali , tak jak pume , więc nie rozumiem tego o starości, pozatym często na allegro sa tez ze zmienionym silnikiem na 2.0 :)

a wyposażenie jak poszukasz to znajdziesz naprawde fajne w tigi, a wiem coś o tym, bo sam się rozglądałem dość niedawno za opelem

leman 
12 lat myję i reperuję

Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 2000
  Wysłany: 28-12-2010, 15:49   

Pusia napisał/a:
Hmm, ta mazda jest po prostu ... brzydka :???:

Nieprawda !!!
ta mazda jest po prostu ... brzydka bardzo i wielka poza tym :razz:

Odpowiedz do tematu