Ale pod warunkiem, że w innej firmie. Ta niestety zepsuła stronę z kalednarium, bo zrobili to rastrowo, a nie wektrorowo tak jak dostali*. Przez to jest mniej czytelne niż w poprzednich latach.
Aha - wracając na chwilę do wymiarów - kalednarzyk jest mniejszy niż w zeszłym roku, bo.. taki zrobili... Projekt miał takie same wymiary.
*firma która tak robi po prostu nie zna się na druku... to wbrew kanonom sztuki drukarskiej... tak się po prostu nie robi...
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Pacific Green
Wysłany: 31-01-2011, 12:17
Opoya, kalendarzyk jest mniejszy niż w zeszłym roku, ponieważ taki format obejmowała oferta drukarni, którą tu przedstawiłam. W mailach podawałam Ci te wymiary i prośbę o ich zmianę w projekcie - obszar projektu: 85 x 60 mm, linia cięcia: 80 x 55 mm. Nigdzie nie padł wymiar 85 x 55 mm.
Co do rastra - również pisałam w jednym z mailu o "druku offsetowym z zastosowaniem rastra stochastycznego".
Szczerze mówiąc, ja osobiście wolę takie kalendarzyki w tej cenie, niż zeszłoroczne w poprzedniej. Mniejsze o 5 mm, ale za to sporo sztywniejsze. Kolory mi się podobają, kalendarium też jest dla mnie czytelne.
I bez takich "przebojów" z realizacją zamówienia, z jakimi wówczas się borykałaś.
Ale ja tam się narzucać nie będę.
To nie jest raster stochastyczny! Tylko zwykły. W przypadku użycia stochastycznego, nie byłoby aż takiej różnicy jakości.
Linia cięcia w projekcie była 80x55. Osobiście nie sprawdzałam różnic wielkości finalnego produktu, bo nie mam kalenarzyka z zeszłego roku. Opieram się na opinii innych.
Na szczęście świat nie kończy się na dwóch drukarniach (tej co w tym roku i tej co w zeszłym).
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum