Od paru dni mam pewien problem z silnikiem. Gdy sie rozgrzeje po kilku kilometrach zaczyna szarpać jak schodzi z obrotów, a jak sie zatrzymam to spadają do prawie zera i podskakują do 1000obr/min a gdy przydusze pedał gazu silnik nagle się dławi na ok3 sekundy
-pompka paliwa na pewno działa a filtr paliwa w zeszłym miesiącu wymieniłem
-filtr stożkowy wyczyszczony
-leje paliwo tylko na orlenie z dodatkiem stp
-świeżo po wymianie oleju
-akumulator sprawny trzyma prąd
Myślę czy to nie są świece , przewody , docisk sprzęgła albo układ krokowy
Jak myślicie w czym jest problem drodzy klubowicze ?
_________________ Pozdrawiam wszystkich a w szczególności ciebie Gość
Pierwsze co doradzę, to jak zwykle - jeśli masz możliwość, sprawdź błędy.
A poza tym: przeczyść zawór wolnych obrotów, winna może też byś sonda Lambda (na to wskazywałoby szarpanie tylko po rozgrzaniu silnika).
Jak samochód jedzie na drugim biegu bez gazu (powinien sam się toczyć z taką samą prędkością)?
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
1 nie mam cpu by sprawdzić błędy
2 gdzie sie znajduje ów zawór
3 samochód na 2 biegu trzyma równą prędkość
_________________ Pozdrawiam wszystkich a w szczególności ciebie Gość
poldek [Usunięty]
Wysłany: 15-04-2011, 23:42
stawiam na sondę, bo sam podobnie miałem Pumka była podłączona pod kompa i był błąd sondy. Po wymianie jest dobrze. Oczywiście zawór wolnych obrotów też wyczyszczony...
1. A po co Ci do tego CPU? Wystarczy skaner błędów lub zaprzyjaźniony warsztat.
2. Jakbyś skorzystał z wyszukiwarki to znalazłbyś mój post, mniej więcej tej treści:
Jak otworzysz maskę to widać kolektor dolotowy - te szare rury przed silnikiem. W instrukcji jest rysunek: http://img69.imageshack.u...jaobsugi56.jpg/ Zawór jest pod tymi rurami.
3. To może świadczyć, że przepływomierz nie jest brudny, jeśli jest brudny, to często szarpie w takich warunkach.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum