Witam wszystkich użytkowników Wczoraj nabyłem Pume od jednego z klubowiczów( 1999r, 1,7 beznynka ). W drodze powrotnej napotkałem już jeden problem ;/ mianowicie, przy około 120km/h zaciął mi się gaz. momentalnie podskoczyły obroty do 6-7tyś i tak już ziostało. I teraz pytanko, co to mogło być, pedał gazu jest elektryczny ?
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 28-06-2011, 15:39
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale miałem taką sytuację w swoim Escorcie, od razu zaznaczam, że mogę się mylić, bo minęło już ponad 3 lata od tego momentu, wtedy odpowiedzialny za tą usterkę był chyba silnik krokowy.
Rok prod. Pumy: 1997
Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 28-06-2011, 15:54
ja miałem taką sytuację całkiem nie dawno...również chciałem kupować już "krokowca" nawet wsadziłem inny zawór i też nic nie dało ale po zasięgnięciu rad od naszych kolegów postanowiłem przeczyścić właśnie "przepływkę" i problem znikł(wierzcie mi,że jak wykręciłem ją to w cale nie wydawała mi się tak brudna a jednak pomogło)
Proponuję sprawdzić w pierwszej kolejności właśnie nią a może pomoże
_________________ Wczoraj minęło,
jutro jeszcze nie nadeszło.
Życie jest dzisiaj.
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 28-06-2011, 16:00
Jasne Jestem zwolennikiem tezy, że najlepiej zacząć od tego, co można zrobić samemu i za grosze , a nóż widelec pomoże, napewno nie zaszkodzi. Czyszczenie przepływomierza nic właściwie nie kosztuje a może rozwiązać problem. Natomiast następnym krokiem będzie silniczek, bo u mnie to było przyczyną problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum