Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Kolor Pumy: Jewel Green
Wysłany: 28-11-2011, 21:45 Wydech sportowy
Witam serdecznie drogich forumowiczów.
A więc jak już pewnie niektórzy wiedzą to mam w planach zakupić porządny wydech ale nie sam końcowy lecz od samego katalizatora iż sam końcowy mało daje i zwracam się do was forumowiczów z mała prośba . Prosił bym o podanie sklepów internetowych które się takim czymś zajmują wielu z was pewnie się już w to bawiło jeżeli możecie to podawajcie linki bądź także i numery sklepów do których można dzwonić i się konsultować w tej że sprawie .
Każda pomoc mam nadzieje będzie szczera nie na zasadzie "chamskich" odzywek.
Obecnie rozpocząłem odkładać pieniążki na malowanie i tuning mechaniczny.
Pamiętaj, że montując taki kolektor pozbywasz się katalizatora (seryjny kat jest tuż za seryjnym kolektorem i jest z nim zespolony). Kata (najlepiej polskiej produkcji) możesz założyć za kolektorem. Dyskusja "katalizator, tak czy nie" w kolejnym odcinku...
Mając Pumę z jedną sondą nie będziesz miał z nią problemu, bo w tym kolektorze masz na nią (jedną sondę) miejsce.
Temat wydechu do Pumy w Polsce jest imo trudny, szczególnie jak ktoś nie rozgląda się za czymś w stylu Ultera ( http://new.ulter.com.pl/o...ed/93/ford_puma ). Firma ta do Pumy robi tylko tłumiki końcowe, które ze sportem mają niewiele wspólnego.
Aha... Do tematu można podejść i tak, że zlecisz komuś wykonanie kompletnego wydechu do Pumy, ale imo to nie ma sensu.
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Wysłany: 28-11-2011, 23:08
Gaydek, no powiedziales wszystko jak należy. Jednak ja bym polecał kolektor kupić jeden z tych co wymieniłeś a reszte ładnie z nierdzewki walnąć:) jak najmniej spawów a same gięcia:) wszystko ładnie na wymiar i cacy. No tylko ze kwestia ceny wchodzi w gre
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum