Witam. U mnie bylo podobnie, poza tym ze silnik byl na wykonczeniu zauwazylem ze waz od odmy byl pekniety. Tak wzdluz, na dlug.4-5cm. po wymianie sie uspokoilo. Tez wczesniej kombinowalem z kablami, swiecami itp. Pozdro.
winiar
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Melina Blue
Wysłany: 08-12-2011, 11:19
bania, też tak podejrzewam. Dzisiaj rano jazda jakby lepiej. Chyba czyszczenie zaworu pomogło. Ale zazwyczaj mi gasł jak jeszcze się toczył, więc wskazywało by na czujnik prędkości. I dlaczego po podłączeniu, komp nie pokazał błędu ?
winiar, zrób jeszcze porządnie resaet kompa i adaptacje. dlaczego nie pokazuje błędów? nie wiem
_________________ obecnie Megane II diesel(ble)
winiar
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Melina Blue
Wysłany: 14-12-2011, 14:29
Reset nic nie dał. Teraz gaśnie mi przy ruszaniu a przy jeździe ze stałym gazem szarpie. Dodatkowo czasami gaz nie reaguje, tzn. trzymam cały czas a on zwalnia dopiero po 1-2 sekundzie "załapuje". Skaner diagnostyczny nie wykazał żadnych błędów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum