witam..diagnosta stwierdził, że łącznik stabilizatora (przód) i tuleje wahaczy (tył) kwalifikują się do wymiany..mam kilka pytań, bo te stuki w zawieszeniu doprowadzają mnie powoli do szału..
czy łączniki trzeba wymieniać parami ? chyba nie ?
co sądzicie o tym : http://allegro.pl/lacznik...2221956138.html
i co do tych teleji, tulei, czy też tulej kupował ktoś przez internet, może ktoś polecić jakieś np. z allegro? kiedyś ktoś doradził czujnik ABS z Allegro, kupiony, sprawdzony i było ok, pasował i działa do dziś..nadmieniam, iż mam Pumę 1,4 z 1998 roku. Z góry bardzo dziękuję za pomoc, pozdrawiam
PS. jeśli dubluję temat przepraszam i proszę o przeklejenie
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 27-03-2012, 11:52
Witaj łączniki nie trzeba wymieniać parami ale, najlepiej wymienić od razu dwa bo będziesz miał pewność że za chwilkę nie będziesz musiał odwiedzać mechanika znowu, to samo się tyczy tulei tylnych. Jeżeli chodzi o części to polecam części z górnej półki np. Febi, Lemforder
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Radiant Red
Wysłany: 27-03-2012, 17:24
Barman91, i oby służył jak najdłużej. No nie zawsze jest lepsze, zdarzają się wyjątki no ale jednak jakość idzie przeważnie w parze z ceną, więc lepiej czasami dołożyć i mieć spokój na dłuższy czas a nie zaoszczędzić na krótko, a potem wymieniać coś 2 czy 3 razy szybciej niż powinno się to zrobić.
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Radiant Red
Wysłany: 27-03-2012, 19:34
To co to za diagnosta, który widzi w Pumie z tyłu wahacze? Co do tulei tylnej belki tak samo jak i w przodzie polecam oryginały ale wybór należy do Ciebie. http://ford.sklep.pl/pl,c...ieszenie,t.html
Moja rada odnośnie łączników pół roku temu zakupiłem na allegro komplet jakiejś tanizny dwa tygodnie temu jeden z nich musiałem wymieniać, jakież było moje zaskoczenie gdyż przy wymianie kół na letnie zobaczyłem złamany łącznik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum