Na dniach musze wymienic oponki na tyle felgi 15 i teraz pytanie jakie kapcie wejda na tyl do mojej pumy ? obecnie sa 195 ale chyba torche za wasko... czy jest mozliwosc zalozenia 205 lub 215 na troche nizszym profilu ?
Zastanawia mnie fakt czy opona nie bedzie gdzies zawadzala o amortyzator czy cos podobnego...
Czytam czytam i nic ;p albo wszyscy montuja 16 cali jak nie lepiej ;p to wtedy juz inaczej dopioeraja oponki.
albo kupie 195/50R15 lub 205/45R15 zobaczymy co i jak sie znajdzie
poldek [Usunięty]
Wysłany: 10-06-2012, 12:13
Na 205 bedzie wygladac zle, bo felga jest za wąska (mówię o seryjnych felgach).
Jeżeli producent zakłada 195 na seryjne felgi, to jest to optymalna opona. Nic innego nie kombinuj, chyba, że węższa i naciąg
Kurcze mam troche zagadek z tym autkiem i sam nie wiem czy sie cieszyc ze to normalne czy plakac ze jakiegos szrota kupilem ;p dzis mi odpalil na 3 gare wczesniej palil normalnie ( ale wczoraj chcialem sprawdzic kompresje i wykrecalem swiece zapewne zmienilem je kolejnosciowo i to moze byc to... a kompresji nie zmierzylem bo u nas jest ten dlugi gwint... ja przy aparacie do pomiaru mam ok 1 cm gwint i lipa bo nie lapie...
bariwo
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: Amparo Blue
Wysłany: 10-06-2012, 18:09
Ja u siebie mam 215/40/16, ale komfort jazdy jest równy zeru. D**a boli Na nasze drogi tak niski profil bez sensu. Min. 50.
poldek [Usunięty]
Wysłany: 10-06-2012, 18:15
Mam to samo + gwint + rozpórka przednia górna = frajda niesamowita
deejay [Usunięty]
Wysłany: 10-06-2012, 20:08
bariwo napisał/a:
Ja u siebie mam 215/40/16, ale komfort jazdy jest równy zeru. D**a boli Na nasze drogi tak niski profil bez sensu. Min. 50.
Mamy dokładnie to samo, wygląda fajnie, na autostradce fajnie, ale na mieście masakra, następne będą na pewno wyższe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum