Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 31-08-2012, 16:46 Nierówna praca silnika, pierdzenie z rury wydechowej
Więc dzisiaj jechalem sobie w trase niedużą ok 40 km i wracając gdy stałem na światłach zauważyłem ze auto zaczęło nierówno chodzić, a obroty niebezpiecznie schodzic poniżej 1000 az w końcu samochód zgasł. POczątkowo odpaliłem samochód i zignorowałem usterkę. Kolejne światła kolejne zgaśnięcie silnika tym razem na przejeździe kolejowym. Tym razem postanowiłem wyjscc z samochodu. Spoglądam na rurę wydechowa i zauważyłem ze bardzo nierówno silnik chodzi tzn wydech pierdział. odczekałem chwile i pojechalem dalej modląc sie żeby tylko dojechać. Gdy tylko dojechałem o domu udałem sie do zaprzyjaźnionego mechanika który wydał diagnozę ---> kable lub świece. Teraz najśmieszniejsze gdy dojechałem do domu objawy kompletnie ustały silnik zaczął równo chodzic a obroty ustabilizowały się. Dodam też ze powyższym objawą towarzyszył zapach paliwa w kokpicie tudzież spalin. Zdecydowałem się rzucić okiem na przewody i świece ( te wymienialem całkiem niedawno) i przed moimi oczami pojawił sie następujący widok wszystkie świece oprócz pierwszej były czyste natomiast jedna świeca "pływała w oleju" nie wiem czy to ma jakis wpływ na pracę silnika więc załączam zjdęcie. Jeśli ktoś miał podobne objawy to niech napisze, byłbym wdzięczny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum