karolmar4
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 20-09-2012, 14:39 VCT niedziałający elektrozawór przy wariatorze
Witam. Jakieś 3 tygodnie temu kupiłem Forda Pumę 1,7 z 1997 r, auto było do remontu postanowiłem więc je uratować. Wszystko pochłonęło sporo czasu i dużo pieniążków niestety została mi w zasadzie ostatnia i chyba najgorsza usterka tzn. czujnik zmiennych faz rozrządu.
Wygląda to tak że po podłączeniu na komp wyszło że czujnik zmiennych faz rozrządu jest zbyt mocno cofnięty(bank 1), puma jeździ normalnie tyle że bez tego "kopa", mechanik sprawdzał ten elektrozawór no i niestety napięcia brak nowy jest bardzo drogi więc proszę was forumowicze o pomoc może ktoś z was ma coś takiego na sprzedaż ewentualnie wie gdzie go kupić w jakiejś rozsądnej kwocie lub w ogóle może mi coś poradzić. aha jeszcze jest taki objaw że przy pierwszym odpaleniu muszę trochę rozrusznikiem pokręcić ( aku mam nowy, świece też) pozdrawiam fanów Pumy
[ Dodano: 20-09-2012, 15:40 ]
aha i jeszcze jedno czy te zawory są takie same w modelu MHA i MHB czy się mylę
[ Dodano: 20-09-2012, 15:43 ]
aha jakby co tu macie mój nr. 793686414
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum