Ponieważ byłem się pytać i w sklepie powiedziano mi że mają nowe pompy wspomagania do Puma 1.7 za 430zł. Tylko że ja nie widzę na allegro nowej pompy dedykowanej do 1.7.
Czy to będzie pasować ? Jeśli nie to co mam zrobić bo muszę wymienić pompę.
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Radiant Red
Wysłany: 30-03-2013, 00:55
U mnie pompa od wspomagania się trochę poci - tak powiedział mechanik. Ale od dłuższego czasu tak jeżdżę i dolewam ubytki płynu. Ale na wiosnę pomyślę nad usunięciem usterki. Tylko nie wiem czy starą pompę się regeneruje, czy kupić używaną czy są może nowe, nie mam pojęcia.
Nowa pompa wspomagania do Pumy 1.7, oryginał w sklepie Forda w Gdańsku, kosztuje 1.070,-
Jest opcja regeneracji. Wygląda to w ten sposób, że pompa jest składana w zakładach Forda, dokładnie na tych samych częściach co oryginalna. Różnica polega na tym, że regenerowana ma starą obudowę. Koszt takiej pompy, to 730,-
Dzisiaj się dowiadywałem, bo dochodzą mnie z jej okolic, niepokojące odgłosy
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: State Blue
Wysłany: 25-10-2013, 20:55
Zahariash, jeśli to tylko piski to polecam zmianę płynu. Gdy kupiłem moją Pumę również obawiałem się o pompę bo piszczała na wolnych obrotach jak i na maksymalnych skręconych kołach, jednak płyn hydrauliczny był brązowo-czarny, dosłownie jak zużyty olej silnikowy. Zmieniłem na ATF Dexron III i piszczenie ustąpiło, a kierownicą kręci się jakby troszkę lżej niż przed zmianą. Co dziwne pompa wydaje się 'spocona' ale od wymiany płynu w maju nie zauważyłem nawet milimetra ubytku płynu w zbiorniku.
Zahariash [Usunięty]
Wysłany: 25-10-2013, 21:17
Spoko, jeszcze nie panikuję Póki co, na wolnych nic się nie dzieje, tylko czasami na maksymalnie skręconych coś tam się odezwie.
Planowałem zrobić tak jak napisałeś, czyli zmiana płynu. Fajnie, że dałeś namiary, skorzystam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum